מוצגות 4 תגובות – 1 עד 4 (מתוך 4 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
    גלעד
    משתתף

שלום רב ד"ר,

אני בן 21, רקדן כבר שנים רבות, מתאמן על בסיס קבוע בחדר כושר, ובעצם ספורטאי במהלך כל חיי.
    לפניי כ8 חודשים שמתי לב שהחלה לי הפרעת תנועה בכף יד שמאל. ההפרעה באה לידי ביטוי בכך שכל תנועה שכללה את כף היד הרגישה לא רגילה, והאינדיקציה שלי להפרעה הייתה שכשסגרתי ופתחתי את כף היד הרגשתי שעליי להפעיל יותר שריר ולהתאמץ עבור התנועה, יש לציין שכשההפרעה התחילה היא הייתה מינימלית, ולא באמת השפיעה עליי מבחינת החדר כושר או הריקוד.

במהלך החודש לאחר תחילת ההפרעה הרגשתי שהתופעה מתפשטת במעלה הזרוע שלי אל המרפק, ונהיית יותר חמורה, אמנם ההחמרה הייתה מינימלית.

לאחר מכן ההתקדמות הייתה לכל זרוע שמאל, וגם התחילה ברגל שמאל, ההפרעה ברגל באה לידי ביטוי בהליכה, יכולתי ללכת בצורה רגילה, אך כשהנעתי את רגל שמאל, הייתי צריך להתאמץ ולשים לב לא לזרוק את הרגל בסוף כל צעד, כמו כן השריר ברגל הרגיש תוך הליכה קצרה שהוא עייף, ויכולתי להרגיש שהשריר כאילו כבר הגיע לסף יכולת הסיבולת שלו. (לא היה קושי ממשי בלהרים את הרגל או משהו שדומה)

לאחר מכן ההתקדמות הייתה לעבר כף יד ימין שלי,ובשלב זה יד שמאל הייתה משמעותית יותר חלשה/עייפה מימין, קצת קשה לי לנמק בדיוק האם זו חולשה או עייפות של השריר כיוון שמצד אחד בכל התנועות היום יומיות שלי, כמו צחצוח שיניים או נהיגה, הרגשתי שההבדל בין יד ימין (היד הבריאה) לשמאל משמעותי, אך בחדר כושר לא הייתה ירידה במשקלים, ההפך, קרה שעליתי במשקלים בחלק מהתרגילים וגם ראיתי תוצאות גופניות חיוביות.

לאחר כמה חודשים ההפרעה התפשטה אל כל זרוע ימין שלי, ובו זמנית גם התחלתי להרגיש את תחושת העייפות וחוסר התפקוד התקין של השריר גם בצוואר, ובקול, אני שר לא מעט וגם בכללי עושה הרבה חיקויים ושינויי טונים בקול, ופשוט כבר לא הצלחתי לעשות את זה, הקול שלי הפך לחלש ומונוטוני.

הסימפטומים העיקריים שמלווים אותי מאז שהעניין התחיל הם תחושת חוסר התפקוד התקין של השריר, העייפות של השריר, ההרגשה שעבור כל תנועה השריר מתאמץ יותר וגם מתעייף מבחינת סיבולת יותר מהר, ודבר שבחודשיים האחרונים מאוד בא לידי ביטוי זה מהירות התנועה שירדה לי, בתור רקדן יש הרבה תנועות מהירות שכוללות תנועה מהירה ומדוייקת, והידיים והרגליים שלי ובכללי כל הגוף שלי מרגיש כמו ספגטי, כדיי להשתמש בשרירים בגוף ועבור ביצוע של כל תנועה אני צריך להפעיל יותר מאמץ, בכפות הידיים אני פשוט לא מצליח לפתוח ולסגור את היד במהירות, כדיי לעשות את התנועה הפשוטה של סגירה ופתיחת כף היד אני נאלץ לעשות זאת באיטיות יחסית לזריזות שהייתה לי בעבר, וזהו המצב לגביי כל הגפיים שלי (חשוב לציין שאף על פי שהשרירים מרגישים חלשים ויותר מתאמצים עבור תנועות, המשקלים בחדר כושר לא ירדו, הדבר שנפגע בצורה הכי משמעותית הוא הריקוד והקלילות של הגוף)

ההחמרה של התופעה היא קבועה, לא הרגשתי הקלה או ניטרליות, עשיתי בדיקות דם מקיפות שבהן הדבר היחיד שיצא לא תקין היה cpk 212, עשיתי פעמיים EMG/NCT שבפעם הראשונה הוא יצא תקין, ובפעם השנייה הEMG יצא לא תקין, אך לפי דבריה של הנוירולוגית שבצעה את הבדיקה זה *כנראה* חסר משמעות או לפחות לא חמור, עשיתי CT מוח וצוואר שיצא תקין, עשיתי MRI של מוח, צוואר, וגב, שבהן הדבר היחיד שנמצא היה סירינקס צווארי, אך לדבריי ניורוכירורג (פרופ' אומנסקי) הסירינקס קטן מאוד ולא מתאים לתופעות שאני מתאר.

הייתי אצל עשרות ניורולוגים שכל פעם טוענים שבבדיקה גופנית הם לא רואים כלום, אך התופעה מחמירה ואני מרגיש את הגוף שלי הולך ונהייה חלש איטי ועייף יותר, ואני מרגיש וגם רואה את הירידה בביצועים בריקוד, וגם ביום יום רואה את ההדרדרות גם בפעולות הפשוטות ביותר.

מה זה יכול להיות?
    מה כדאי לי לעשות?
    האם יש תופעות שמתאימות לתיאור שלי שהבדיקות שבצעתי לא יכולות לאבחן?

תודה מראש על הנכונות לעזור,
    בברכה,
    גלעד

דר רון דבי
    מנהל בפורום

תקצר את התיאור. תכתוב את עיקרי.
    בברכה

גלעד
    משתתף

תקצרתי

דר רון דבי
    מנהל בפורום

שלום
    עברת בירור נוירולוגי מקיף, כולל בדיקות הדמייה וגם בדיקת EMG ללא עדות למחלה נוירולוגית. כמו כן נבדקת על ידי נוירולוגים רבים, שלא מצאו בעיה נוירולוגית. אז ככל הנראה הבעיה שלך אינה נוירולוגית. תתייעץ אולי עם ראומטולוג.
    בברכה
    ד"ר רון דבי
    נוירולוג

מוצגות 4 תגובות – 1 עד 4 (מתוך 4 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.