מוצגות 4 תגובות – 1 עד 4 (מתוך 4 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
    אריק
    משתתף

דר' דבי שלום,

אני בן 38, לפני כחצי שנה אובחנה אצלי בעיה בשלפוחית שתן (שלפוחית שתן היפוטונית) שהתפתחה כנראה לאחר אירוע של אצירת שתן מלפני כשנה. עד עכשיו לא נמצאה סיבה לבעיה הזו. עברתי את כל הבדיקות ה-MRI מוח ועמוד השדרה, גם EMG פעמיים, פוטנציאלים מעוררים (ב-SEP ידיים היה חשד לבעיה בצוואר אך נשלל ע"י MRI), בדיקות דם שונות ולא נמצא ממצא כלשהוא לבעיה. עברתי גם מספר בדיקות נוירולוגיות, האחרונה לפני מספר שבועות והכל תקין. בנוסף לבעיה העיקרית יש לי לעתים כאבים עצביים בידיים ורגליים, קפיצות שרירים בכל הגוף אך כפי שאמרתי קודם- EMG תקין.
    אם תוכל לענות לי למספר שאלות בנוגע למצב שלי.
    האם במחלת MSA תתכן בדיקה נוירולוגית תקינה גם שנה לאחר התחלתה?
    האם בנוירופתיה של סיבים דקים תיתכן פגיעה במערכות אוטונומיות?
    ידוע לך איפה ניתן לבצע בדיקת דם ל-g-Achr antobody לצורך אבחון Autoimmune Autonomy Ganglionopathy?
    האם למקרה שלי יכול להיות הסבר כלשהו?
    תודה מראש
    אריק

דר רון דבי
    מנהל בפורום

שלום
    בד"כ כש- MSA בא לביטוי קליני יש סימנים בבדיקה הנוירולוגית. הסיכוי שמדובר במחלה נוירולוגית ניוונית שתתבטא לאורך זמן רק בשלפוחית קטן. בנוירופתיה של הסיבים הדקים תתכן כמובן פגיעה אוטונומית כי הסיבים האוטונומיים הם דקים. יש נוירופתיות שהן רק אוטונומיות, אבל אז יש גם סימנים אחרים. התמונה לא מתאינה לגנגליאונופתיה. בכל אופן, בדיקת הדם לרצפטורים לאצטיל-כולין במחלה זו לא מבוצעת בארץ.
    בברכה
    ד"ר רון דבי
    נוירולוג

אריק
    משתתף

תודה על התשובה דוקטור.
    רציתי לברר עוד עניין קטן לגבי נוירופתיה של סיבים דקים.
    האם פגיעה אוטונומית בעצבים פרפיריים במחלה זו יכולה להתבטא באצירת שתן פתאומית והתפתחות שלפוחית היפוטונית איטית בהמשך?
    תודה מראש
    אריק

דר רון דבי
    מנהל בפורום

זה יכול לקרות במקרים קשים של נוירופתיה אוטונומית שתפגע בעצבים של שלפוחית השתן.
    בברכה
    ד"ר רון דבי
    נוירולוג

מוצגות 4 תגובות – 1 עד 4 (מתוך 4 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.