אימי ניסתה ללבוש בגד שהיה צר עליה .בדרך כלל הייתה מבקשת ממני לעזור אך הפעם לא ביקשה.
איבדה שיווי משקל ונחבטה על הריצפה.הייתי בחוץ והרגשתי משום מה כאילו יש שקט חזק מידי בסלון וכשניכנסתי מצאתי אותה על הריצפה כשהבגד אותו ניסתה ללבוש במרחק של מטר אולי ממנה וכשהשטיח לניגוב רגליים גם הוא קרוב אליה.ירדתי לריצפה החזקתי את ראשה ושאלתי מה קרה ואיפה קיבלת מכה.התחילה לסמן לי את הראש והגב והישבן והרגליים אך דיבורה הפך יותר ויותר קשה להבנה.אושפזה 5 שבועות במחלקה נוירולוגית כשאני מתחנן שיעשו צילומים לאור מה שהראתה לי אך שם אמרו לי שהדחוף הוא הראש.עשו לה צינתור עקב אוטום שנראה בסיטי.לאחר שלא הפסקתי מלבקש צילומים אכן עשו מיפוי עצם ומצאו שבר באגן+ירך+צלע+קליטה בגולגולת אך לא צילמו את רגליה למרות בכי שהן שבורות.
שאלתי כזו:האם כבודו יכול להעיד שאכן קרו מקרים בהם אנשים ששברו בבת אחת עצמות בכמה מקומות קיבלו מעוצמת הכאבים שבץ/אוטם?
אסביר למה חשוב לי לדעת:
לאימי ביטוח תאונות אישיות הכולל תשלום בעד כל יום אישפוז ואימי אושפזה 5 שבועות.
חברת הביטוח הסכימה לשלם רק שבוע פחות יומיים בטענה שהשבץ הוא מחלה ושהם לא שמעו על השערתי שהשבץ ארע עקב טראומה פתאומית כתוצאה של מספר שברים שקרו בבת אחת.
שלום
שברים בעצמות בד"כ אינם גורמים לשבץ מוחי, למעט מקרים נדירים ביותר, שבהם יש בריחת שומן מרקמת מח העצם שגורמת לשבץ, אבל אז מדובר בהרבה אוטמים מוחיים, וזה כנראה לא המצב אצל אמך. סביר יותר שהשבץ המוחי הוא הסיבה לנפילה.
בברכה
ד"ר רון דבי
נוירולוג