מוצגות 2 תגובות – 1 עד 2 (מתוך 2 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
    בנימין
    משתתף

שלום, אני בן 22 וברקע יש לי פסוריאזיס ודלקת מפרקים פסוראיטית מסוג SPONDYLITIS.
    יש לי דברים שמתייצגים כקשורים לתחום הנוירולוגי והם:
    1. מזה כשנה וחצי מפעם מפעם בזמן ההירדמות קורים לי כל מיני דברים כמו ראיית הבזקי אור, ראיית דמויות, הרגשה של "פיצוץ" בתוך הראש, הרגשה לא נעימה, תחושות לא נעימות על העור וכדומה. עברתי בירור לאפילפסיה שכלל MRI מוח ללא גדוליניום שיצא תקין בהתסייגות כי הבדיקה נעשתה ללא חומר ניגוד.
    EEG רגיל שיצא תקין ומועמד כעת לEEG וידאו של 48 שעות.
    דבר נוסף שרציתי לציין הוא שהדברים שאני רואה כמין "הבזקי אור" בהירדמות, לעיתים קורים לי כשאני ער ונמצא במקום קצת חשוך- כך שזה לא בהכרח קשור להירדמות עצמה אלא למשהו שנראה לי לא תקין במוח או בעצב הראייה.
    2. חולשה בשרירים בעת פעולות יחסית פשוטות: יש לי מזה כשנה וקצת-
    חולשה בשרירי הכתפיים והיריכיים הקדמיות בעיקר. החולשה היא בפעולות כמו להסתרק כשאני מרים את היד גבוה, כמו חולשה ברגליים אחרי עליה של 2-3 קומות, כמו כן יש גם רעד הרבה פעמים בביצוע הפעולות יחד עם החולשה.
    לפני כשנה ומשהו לא היה לי את התחושות האלה של החולשה ולי זה נראה לא לעניין.
    בחודשים האחרונים מרגיש הרבה פעמים הרגשות לא נעימות באזור הלב עברתי בירור ונמצאו הפרעות קצב של פעימות מוקדמות ואקו לב שיצא תקין.
    עברתי EMG שיצא תקין אך בכל זאת אני חושד שיש אצלי משהו לא תקין ויש לי גם השערה:

או שמדובר במחלת שריר דלקתית, בגלל העובדה שהחולשה בעיקר בשרירים המשורטטים- הכתפיים, והרגליים, וגם בשל העובדה שאני מרגיש הפרעות קצב- דבר שמעולם לא הרגשתי עד לאחרונה.
    או שמדובר במחלה במוח שגורמת גם לתופעות שקורות בהירדמות וגם לחולשת שרירים.
    אני עובר עכשיו גם בירור למחלת מעי דלקתית בגלל שלשולים כאבי בטן וקצת ירידה במשקל- עומד לעבור קולונוסקופיה.
    א. מה אני יכול לעשות עם התחושות של החולשת שרירים? אולי ביופסיה משרירי הכתף או הרגל? אם כן, מדובר בתהליך פשוט?
    ב. לאור החשד לאפילפסיה שעוד לא אומת זה בסדר שאקבל את החומרים המטשטשים בקולונוסקופיה?
    תודה.

דר רון דבי
    מנהל בפורום

שלום
    מכלול הסימפטומים שתארת כולל בעיות השרירים, הבזקי האור וכו' אינו מתאים למחלה נוירולוגית מסויימת. במידה ויש מחלה דלקתית זה דבר שניתן לראות בבדיקות. בנוגע לביופסיית שריר, הביופסיה נועדה לאבחן מחלה של השריר, ולכן צריך קודם כל לראות אם השרירים אצלך חלשים, ואם בכלל יש עדות למחלת שרירים. בכל אופן, כדאי שתתייעץ עם הנוירולוג שמכיר אותך.
    בברכה
    ד"ר רון דבי

מוצגות 2 תגובות – 1 עד 2 (מתוך 2 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.