מוצגות 2 תגובות – 1 עד 2 (מתוך 2 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
    dol85
    משתתף

שלום רב,
    אני בחורה בת 29, בסך הכל בריאה, אך עם היסטוריה של כאבי שרירים וגידים שמלווים אותי מאז גילאי העשרה. בנוסף לכך, מגיל צעיר אני נוטה לקבל התקפי חרדה שרק מגבירים את הסימפטומים.
    מגיל 20, בעקבות אכילה בריאה ועבודה ששמחה אותי, מצבי השתפר, אולם בעקבות פטירתה של אימי לפני 5 שנים המצב הפסיכולוגי הידרדר ואיתו חזרו התקפי החרדה. אני פעילה משמעותית פחות, ובשנתיים האחרונות חוויתי מקרים בהם הגב התחתון נתפס, התקפי מיגרנות, דיכאון ועייפות. בנוסף לכך, ישנן תקופות בהן אני יושבת ללא תזוזה מספר רב של שעות ומקלידה, ואני מרגישה שמצבי מחריף. לאחר תקופה אחת כזאת לפני כשנה, התחלתי לחוש גם נימול ועקצוצים ברחבי כל הגוף (החל ברגליים ובידיים ועבר ללשון ולפנים). כמובן שזה לא תרם לחרדה והסימפטומים החריפו. בדיקות דם שעשיתי הראו שיש לי מחסור רציני ב-B12 (ערך של 67). בעקבות זריקות B12 והליכה מרובה, המצב השתפר, והנימול עבר תוך כחודשיים.
    במרץ האחרון שוב חוויתי התפרצות של כאבים בעקבות לחצים נפשיים קשים ומעבר דירה. התפתחו לי בעיות בגיד אכילס ברגל שמאל וכן בבוהן שמאל ברגל (שהתפתח בה גם נימול בסמוך לציפורן בשלב מאוחר יותר), ולפני כחודשיים, לאחר שישבתי במשך כשבועיים ללא תזוזה בכדי לכתוב עבודת גמר, החלו כאבי צוואר וראש חדים, שלאחריהם התפתחה תחושת בעירה בעורף ובידיים, שהפכה לנימולים ועקצוצים ברחבי כל הגוף – פנים, בטן, לשון, רגליים (בעיקר ירכיים) וידיים, שמתלווים אליהם גם כאבי בטן תחתון ועורף (אולם בהשוואה לפעם הקודמת, נדמה לי שמדובר בתחושות פחות חריפות -פחות נימול ויותר עקצוצים ובעירה). בבדיקות הדם האחרונות שביצעתי ביולי רמת ה B12 שלי הייתה 211.90, כלומר בטווח, אבל נמוך. מאז שחזרו הסימפטומים חזרתי לקחת את התוסף. נכון לעכשיו, הסימפטומים באים והולכים בהתאם לרמת התזוזה והרוגע שלי. כאשר אני מתרגלת פלדנקרייז או הולכת המצב משתפר בהרבה אולם ברגע שאני מתיישבת מול המחשב, הוא שוב מידרדר וכמובן שהחרדה כלל לא עוזרת. למרות כל זאת, רמת האנרגיה שלי מאוד תקינה, אין לי תחושות של חולשה בגוף, אך כאבי הגב ממשיכים ואיתם גם הנימול, הבעירה והעקצוצים (שיכולים לבוא ולהיעלם לפעמים תוך מספר שעות. הם בעיקר נעלמים כשאני מפסיקה לחשוב עליהם).

אני מצטערת על אורך הדברים אולם אינני יודעת כיצד להמשיך כעת. רופא המשפחה שלי המליץ לי פשוט להיות אקטיבית יותר ולסיים את חובותיי האוניברסיטאיים כך שירדו ממני הלחצים. רציתי לשאול אם גם אתה היית ממליץ על כך, או שמא היה מקום לבצע בדיקות כלשהן, ואם כן אילו.
    בתודה רבה.

דר רון דבי
    מנהל בפורום

שלום
    בהחלט הסימפטומים שאת מתארת יכולים להיות קשורים לחרדה. אני מבין שזה גם מה שחושב רופא המשפחה שמכיר אותך.
    בברכה
    ד"ר רון דבי

מוצגות 2 תגובות – 1 עד 2 (מתוך 2 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.