מוצגות 2 תגובות – 1 עד 2 (מתוך 2 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
    גב
    משתתף

שלום דר.

אני בחור בן 27, בריא באופן כללי. לפני כשמונה חודשים קרה לי מקרה שבו התעוררתי עם כאבי שרירים (לא נוראיים, כמו שריר תפוס אחרי חדר כושר) וחולשה מאוד מאוד חזקה, ברמה שהצלחתי לקום מהמיטה לכיסא רק בקושי, ומכיסא לעמידה לא הצלחתי בכלל. השיתוק הזה היה סימטרי בשני הצדדים, וגם היה בפלג גוף העליון, לא יכלתי לפתוח/לסגור אצבעות, להרים את היד וכו', אותו דבר עם שרירי הבטן. בקיצור, רוב השרירים בגוף. יש לציין שמדובר בזה שהשרירים היו רפויים במצב 'נייטרלי', ולא שהם היו מכווצים.

התעלמתי מזה, וזה חלף עוד באותו היום לאחר מספר שעות, ונשאר רק כאב וחולשה קלה יחסית, למחרת כנ"ל, ויומיים לאחר זה הייתי כמו חדש. ייחסתי את זה בזמנו לוירוס. מאז זה קרה עוד מספר פעמים, בתדירות של בערך 1 לחודש, ובכל פעם תירצתי את זה עם משהו אחר, יותר מדי ספורט ביום שלפני, היה קר בלילה ורעדתי במיטה וכו'.

בפעם האחרונה שזה קרה כבר נמאס לי והלכתי לניורולוג, עשינו בדיקות דם, ברזל, אלקטורליטים, הכל תקין, emg תקין. ההיפותזה הכי טובה שלו שזה יכול להיות Hypokalemic periodic paralysis, אבל מדובר בדבר מאוד נדיר, והדרך הכי טובה לאבחן היה לבדוק אשלגן בזמן התקף, והוא גם הפנה אותי אליך.

יש לך מחשבות בנושא?

בתודה מראש, ג.ב

דר רון דבי
    מנהל בפורום

שלום
    לפי התיאור שלך זה יכול להיות הכיוון, מצב שנקרא periodic paralysis, דהיינו שיתוק שרירים שבא בהתקפים. הבסיס לכך זה הפרעה בפעילות התעלות היוניות בממסרנת השריר. רצוי כמובן לבדוק את רמת האשלגן בעת ההתקף. כיום אפשר גם לבצע בדיקות גנטיות של הגנים הידועים שגורמים לכך.
    בברכה
    ד"ר רון דבי

מוצגות 2 תגובות – 1 עד 2 (מתוך 2 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.