שלום לדוקטור רון דבי
בתקופה האחרונה החלו לי מדי פעם לפעם חולשה קלה בשרירי התאומים ברגליים
כאילו במנוחה השרירים עייפים
בבדיקה נוירולוגית הכל יצא תקין
נשלחתי ל emg 4 גפיים הכל יצא תקין
האם זה יכול להיות מויפתיה ? או תקינות הבדיקות שוללת את זה?
אציין כי בתקופה האחרונה התחילו לי מדי פעם לפעם זרמים ביד שמאל
חולשה לא מורגשת כי אני מתפקד כמעטט רגיל אך זה כמו כאבים קטנים באצבעות
אני בן 23
אבקש לדעת איזה בדיקות כדאי לי לערוך עוד ..
ואציין כי ברגע שאני לוקח משככי כאבים היד נרגעת לי פחות או יותר ..
ואני בתקופה שאני מטופל בחרדה ..
אבקש מהדוקטור לדעת מה עליי עוד לבצע כדי לדעת שהכל תקין
שלום
אני מבין שארבע בדיקות EMG היו תקינות. אני מניח שגם נבדקת על ידי נוירולוג והוא לא מצא בעיה. אם אכן כך, מדוע אתה רוצה לבצע בדיקות נוספות? מה שחשוב זה ההתרשמות של הרופא נוירולוג. אם הוא לא התרשם ממחלה של השרירים או העצבים וגם בדיקות EMG תקינות, אז סביר להניח שאין לך בעיה נוירולוגית.
כן אבל עדיין יש לי חולשה ברגליים וכאב ביד שמאל מלווה בחולשה קלה השאלה אם יכול להיות שמדובר בטרשת נפוצה ? וייתכן בגיל 23 סיכוי לטרשת פרוגרסבית חס ושלום ? ועוד שאלה אם ה emg תקין אז זה שולל את המחלות כמו מיפתיה נוירפתיה וכו .. ?
שלום
בדיקת EMG רגישה לבדיקת מחלות של השרירים או העצבים ההיקפיים, כמו נוירופתיה. הבדיקה אינה בדיקה למחלות של מערכת העצבים המרכזית כמו טרשת נפוצה. בנוגע לבדיקות שעליך לערוך, עליך להתייעץ עם הרופא שמטפל בך או עם הנוירולוג שבדק אותך.
בברכה
ד"ר רון דבי
תודה רבה דוקטור
ורציתי להתייעץ עימך בקשר לעוד משהו
מגיל קטן אני יודע שיש לי רעד בידיים וברגליים
לא במנוחה
אלא אם אני מאמץ את הרגל בישיבה הרגליים רועדות
ושהידיים רופפות יש לי רעידות עדינות
במנוחה אין רעידות
אך זה מלווה בטיקים בראש ושאני הולך אני מרגיש כאילו אני מרגיש שהרגל קופצת לי
אציין שהרעד הוא סימטרי ב4 הגפיים
למשל שאני מרים את הרגל בישיבה או מושיט ידיים קדימה או קורא משהו עם היד
ומדי פעם יש לי נוקשות שרירים באצבעות הרגליים והכף רגל ומדיי פעם נוקשות שרירים בתאומים שעוברים שאני מתחיל ללכת על הריצפה אחרי כמה שניות או דקות
האם זה יכול להיות סימן למחלה כל שהיא?<כמו פרקינסון חס וחלילה ?
שלום
לא כל סימפטום משמעו מחלה. מערכת העצבים שלנו היא מערכת מאוד מורכבת, ולפעמים היא נוטה לייצר פעילות יתר, שמתבטאת במגוון סימפטומים כמו הפרעות תחושה שונות, רעד וכו'. כמובן שיש להתייחס לסימפטומים נוירולוגים, אך ברגע שכבר נוירולוג בדק אותך, ואני מבין שזה היה יותר מפעם אחת, ולא מצא בעיה נוירולוגית, אז סביר שמדובר בסימפטומים שכאלה, אך לא במחלה או תהליך נוירולוגי.
כל טוב
ד"ר רון דבי