בת 36 לאחרונה התחלתי לחוש כפות ידיים רדומות ועיקצוצים פניתי לנורלוג שבדק אותי פיזית לא נמצאה שום בעיה בבדיקה לאחר מכן התחושה עברה גם לכפות רגליים פניתי לרופא המשפחה לבדיקות דם בבדיקות דם נמצא סוכר 5.8 ושומנים בדם 166 (ערכים מחו״ל ) שיניתי את הרגלי האכילה שלי ונמנעתי מפחמימות ריקות וסוכרים ואכן בבדיקות דם הבאות שנערכו כחודש וחצי מאוחר יותר רמת הסוכר ירדה ל90 ורמת השומנים בדם ירדה ל112 אך נמצא B12 מאוד נמוך 187 (למרות שאני אוכלת על בסיס יומי בשר ביצים ומוצרי חלב , )פניתי שוב לנורלוג עקב החוסר תחושה /עיקצוצים בכפות רגליים ידיים התווסף כאב מוזר מתחת לציפורניים ובנוסף מדי פעם אני מרגישה שהורידים שם ״עומדים להתפוצץ ״ ומין חולשה של השרירים
הנורלוג הפניה אותי לזריקות B12
שאלתי היא האם יכול להיות שהייתי בתחילת סכרת ונגרם לי נזק ואני חולה בנורפתיה או טרשת עורקים או סיבוך אחר ?? מה עליי לעשות לאחר סבב הזריקות B12 אם התחושות ימשכו ?
תחושת רדימות ועקצוצים היא תופעה נוירולוגית, כלומר העצבים שבאופן תקין לא אמורים לייצר פעילות חשמלית ללא גירוי מסויים, נעשים מגורים. הסיבות רבות, כולל נוירולפתיה.לא תמיד קל לזהות נוירופתיות, בפרט כאלה שמערבות את העצבים הקטנים. במידה והסיבה לסימפטומים שלך היא חוסר ויטמין B12, אז הזריקות יעזרו, במידה ולא, אז סביר שלא יעזרו.