מוצגות 2 תגובות – 1 עד 2 (מתוך 2 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
    תמר
    משתתף

שלום,
    אני בת 26, יש לי חרדה חברתית קלה ולחץ תמידי, בשלוש שנים האחרונות התחילו לי התקפים חוזרים של כאבי ראש חזקים, הכאב מופיע בעורף, מעל העיניים, עם רגישות לאור, ובראש האחורי ובצדדים, אך ללא בחילות וללא הקאות.
    הכאב חזק מאוד ולעיתים לא עובר גם כשאני לוקחת כדור משכך כאבים (אדוויל, רוקסט וכו').
    אציין שאני כן מצליחה להירדם והכאבים עוברים למשך הלילה, אך לעיתים חוזרים שוב בבוקר.
    לעיתים ההתקפים מופיעים כמה ימים.
    הייתי אצל נוירולוגית, בדקה אותי וקבעה כי מדובר בכאבי ראש הנובעים ממתח ולחץ.
    בנוסף, מדי פעם מופיע לי כאב בירך הקדמית ברגל שמאל וחולשה של הרגל עד כדי גרירה.
    ולעיתים רחוקות מאוד גם ביד שמאל.
    הנוירולוגית אמרה שזה כנראה גם ממתח נפשי.
    רשמה לי מרשם של Escitalopram, חצי כדור כמה שבועות ולאחר מכן כדור שלם כל בוקר.
    אציין שבעבר טופלתי אצל פסיכיאטר לגבי החרדה והוא נתן לי אסטו, התחלתי לקחת את האסטו והיו לי בחילות נוראיות ולאחר קריאה על כדור זה נודע לי שאלו כדורים ממכרים, שגורמים לתופעות לוואי קשות.
    לאחר בדיקה על הכדור שהנוירולוגית נתנה לי, נודע לי שכדור זה שייך לקבוצת SSRI, אותה קבוצה של אסטו.
    השאלות שלי הן:
    1. אינני מעוניינת להתמכר לכדורים ואינני יכולה להתמודד עם תופעות הלוואי שבטיפול זה. האם יש משהו אחר שניתן לעשות על מנת להתמודד עם הלחץ היומיומי?
    2. אציין שאני אמא לילדה ועובדת משרה מלאה במשרד, ואני בלחץ בעבודה ובמיוחד בחברת אנשים, הסימפטומים של החרדה (דפיקות לב מואצות, רעד קל בידיים וכו') מקשים עליי ומתישים אותי. מה ניתן לעשות?
    תודה
    תמר

דר רון דבי
    מנהל בפורום

שלום
    לעיתים התופעות והמגבלה שנגרמות עקב מצב חרדה או לחץ נפשי עולות לעין ערוך על המחיר שבלקיחת הטיפול התרופתי. היום יש תרופות טובות ובטוחות ובעיקר שאינן ממכרות. לדעתי, את צריכה להתאים את הטיפול שיהיה הטוב ביותר עבורך. זה שלא הסתדרת עם תרופה אחת לא אומר לגבי התרופות האחרות. תופעות הלוואי תלויות גם במינון, מהירות העלייה במינון ועוד.
    בברכה
    ד"ר רון דבי
    נוירולוג

מוצגות 2 תגובות – 1 עד 2 (מתוך 2 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.