- This topic has תגובה 1, 2 משתתפים, and was last updated לפני 9 years, 9 months by .
מוצגות 2 תגובות – 1 עד 2 (מתוך 2 סה״כ)
מוצגות 2 תגובות – 1 עד 2 (מתוך 2 סה״כ)
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.

בן 38, בריא לחלוטין, ספורטאי פעיל. לפני כחצי שנה התעלפתי כתוצאה מפרכוסי חום (שני פרכוסים ) שהגיעו לאחר יומיים של חום.בביה"ח ההבחנה הראשונית היתה ריקציה (בגלל הפריחה שהיתה לי ) ולאחר מכן (אחרי השחרור) כמחלת הנשיקה על ידי רופא משפחה. (ebv and cnv both positive igm and igg)במהלך ההתעלפות נפלתי וקבלתי מכה בראש. במיון בוצע CT ששלל פגיעה בראש. לאחר 5 ימים שוחררתי והמשכתי ליטול דוקסילין במשך 10 ימים.
כחודשים לאחר השחרור התחלתי לסבול מכאבי צוואר (כשאני מניע את הראש מצד לצד אני שומע רעש כמו של חול תקוע בגלגלי שיניים ) וישנם קנקים. כמו כן יש כאב קל בגב התחתון וכשאני מסובב ידייםמותח את הגב גם כן ישנם קנקים (לפני הנפילה לא היו לי קנקים בכלל)
התחילו כאבים בשכמות (בעיקר הימנית) כאבים ביד ימין וכמובן גול הכותרת, עקצוצים, תחושות צריבה, חום קור וקפיצות קטנות בשרירים. העקצוצים קיימים ברגליים(שוקיים) כפות ידיים ואצבעות, לעיתים בפנים בראש ובארובת עין ימין. העקצוצים מתפזרים ואין מקום ספציפי בגוף שבו הם מופיעים.
התחלתי בסדרת בדיקות שכללה בדיקות ראיה (תקין) , 3 נוירולוגים שונים ששללו נוירופתיה, מ.ר.י ראש שיצא תקין, EEG שיצא תקין, מ.ר.י עמוד שדרה צווארי בו הובחנו : c4-c5 בקע מרכזי קטן, ו c5-c6 בקע דו פורמינלי קטן. ראומטולוג שלל פיברומיאלגיה. יש לציין שתחושת העקצוץ היא בעיקר בעת ישיבה, בעת ספורט (רכיבת אופניים ) אני מרגיש טוב. העקצוצים באים והולכים, לעיתים אני מרגיש טוב ולעיתים לא אבל בהחלט יש פגיעה באיכות החיים. עד עכשיו לא קבלתי תשובות ממה זה נובע בדיוק, האם בגלל המחלה הוירלית? האם בשל הבקע? שילוב של שניהם? מה לגבי ספורט? האם כדי לעשות או לא?
אשמח לתשובתך.
תודה.
תחושת עקצוצים, צריבה
שלום
יתכן מאוד שהזיהום הוירלי היה הטריגר לתחושות שלך. לא תמיד מוצאים משהו בבדיקות וזה כמובן מצויין, כי זה שולל בעיה נוירולוגית. הרבה פעמים מדובר בתגובה כזו או אחרת של מערכת העצבים, ולא במחלה. אם מפריע לך יש תרופות שעוזרות, אבל לרוב אין צורך בכך. רפואה משלימה יכולה לעזור לסימפטומים. מבחינת פעילות גופנית, לא אמורה להיות כל מגבלה.
בברכה
ד"ר רון דבי
נוירולוג