מוצגות 2 תגובות – 1 עד 2 (מתוך 2 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
    אריאל
    משתתף

שלום ד"ר,
    יש לי שתי שאלות:
    1) יש לי מיקרואדנומה בהפופיזה 5 מ"מ (לא בטוחים שזה מיקרואדנומה אולי זה משהו אחר דומה) שמצאו לי במקרה לפני שנה (בסיטי נראה אקסופתלמוס, ואז בבדיקת דם של הורמונים הפרולקטין היה קצת גבוה א הפנו ל mri שמוככן לאוכף תורכי בלבד). אני צריכה לעשות mri מעקב בדצמבר. קראתי לאחרונה שחומר הניגוד שמוזרק בבדיקה לא מופרש בשתן אלא נשאר בגוף ולא יודעים עדיין מה ההשפעה של זה. לא מפורט בגוגל יותר מזה. רציתי לשאול האם במצבי כדאי לי לקחת סיכון ולעשות את הבדיקה? בת 27, מצאו במקרה לפני שנה את הממצא, פרולקטין מעט גבוה (800) שלפי מה שהבנתי לא בטוח שמזה כי בדרך כלל מיקראודנומות מפרישות הפרולקטין באלפים. קורטיזול תקין. לפי מה שאני קוראת סיכוי קלוש שמיקרואדנומה גודלת.

2) בלי קשר לשאלה הראשונה- בחצי שנה האחרונה התחלתי לסבול מכאבי ראש איומים שגורמים לחוסר תפקוד עד שעוברים. קצת רקע: לפני שנה וחצי התחילה לי פזילה בעין שמאל וחולשה בעיניים (עין אחת נסגרת לי מידי פעם). רציתי לתקן את הפזילה שהלכה והחמירה ולכן הייתי צריכה להביא אישור מנוירולוג שאין מניעה לעשות ניתוח פזילה. הבדיקה הנוירולוגית לא יצאה תקינה מצאו לי ערות החזרים עם החזרים פתולוגיים גם ביד וגם ברגל בחלק ימין של הגוף. עשיתי בדיקת דם למיאסטניה גרביס- תקין. עשיתי סיטי ראש- מח תקין ובעין שמאל היה אקסופתלמוס בלי ממצא חשוד. וקיבלתי אישור שאין בעיה נוירולוגית. עשיתי את ניתוח הפזילנ לפני חצי שנה. הפזילה כבר חזרה לצערי והחולשה בעיניים נשארה. השאלה שלי- ה mri שאני צריכה לעשות מכוון לאוכף התורכי בלבד (רק איפה שנמצאת המיקרואדנומה). ביקשתי לעשות סריקה לכל המח אולי יסביר את כאבי הראש החריפים שאני סובלת מהם (מעירים אותי אפילו בלילה), רופא המשפחה לא רוצה להביא לי. האם להתעקש שיביאו לי? אני גם ככה נכנסת למכונה… או שאם הסיטי ראש יצא תקין אין צורך ב mri?

אודה לתשובות.. תודה רבה!!

דר רון דבי
    מנהל בפורום

שלום
    לגבי המיקרואדנומה,צריך פשוט לראות ב- MRI המכוון לאוכף התורכי אם אכן מדובר במיקרואדנומה ואם היא גדלה. בכל אופן, כדאי שתפני גם לאנדוקרינולוג (מומחה לבעיות הורמונליות). לא אמורה להיות בעיה בנוגע לחומר ניגוד. לגבי כאבי הראש, אני מניח שגם ב- MRI שמכוון לאוכף התורכי ידגימו חלקים מהמוח. בכל אופן, CT גם טוב לכך.
    בברכה
    ד"ר רון דבי
    נוירולוג

מוצגות 2 תגובות – 1 עד 2 (מתוך 2 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.