מוצגות 2 תגובות – 1 עד 2 (מתוך 2 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
    עומר
    משתתף

שלום, ביום רביעי ביצעתי בדיקת דם (כ17 שעות לאחר ביצוע אימון בחדר כושר) ע"מ לקבל הפנייה לדיאטנית לביצוע תהליך השמנה ובבדיקות הדם נמצא לי CPK מוגבר של כ 12500.
    הופנתי בדחיפות ביום חמישי למיון הדסה ושם נלקחה לי דגימת דם התחלתית הכללה CPK בגובה 4000 ונתנו לי כליטר וחצי נוזלים ולאחר לילה שלם שוחררתי הביתה כאשר ערך CPK ירד ל1800.

אתמול ביצעתי בדיקות דם נוספות ובהן נמצא כי הCPK שלי ירד לכ600.
    לאור זאת הרופא הפנה אותי לבדיקת EMG ולנוירולוג כדי לבדוק את בעיית "חולשת השרירים" שלי.

יש לציין כי הסברתי לרופא שאני לא סובל מחולשת שרירים כלל ויותר מכך אני מרגיש מצויין וגם הרגשתי מצויין לפני שהופנתי למיון.
    לאחר בדיקה עם מומחים בהדסה (בין היתר עם נוירולוג) נטען שזה אינו תחום עיסוקו של הנוירולוג ושעלי לראות אינדוקרינולוג. (יש לציין שאני לא ניגשתי עדיין לבדיקות שהפנה אותי רופא המשפחה)

[b]אני אשמח לדעת לאיזה רופא עלי לפנות ע"מ לטפל בעניין והאם זה נשמע כמו בעיה נוירולוגית.
    [/b][b][b]חשוב לציין אני לא מרגיש חולשת שרירים ולא הרגשתי כלל. אלא רק הופעת CPK מוגבר מאוד לאחר אימון.
    [/b][/b]

דר רון דבי
    מנהל בפורום

שלום
    עליה של CPK לאחר אימון יכולה להיות נורמלית ולא בהכרח מעידה על מחלת שרירים. מי שמטפל במצבים אלה הם נוירולוגים המומחים המחלות נוירומוסקולריות (עצבים היקפיים ושרירים).
    בברכה
    ד"ר רון דבי

מוצגות 2 תגובות – 1 עד 2 (מתוך 2 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.