מוצגות 8 תגובות – 1 עד 8 (מתוך 8 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
    vikio
    משתתף

שלום ד"ר יקר!
    לאחרונה אני סובל מהתעוררות בשעות הלילה משינה עקב הרדמות כף היד שלי(לרוב שמאל אבל גם ימין מגיע מידי פעם ולפעמים באצבע המורה)
    הידיים נרדמות ומעירות אותי,וכן קפיצות שרירים שמופיעות לי בצורה מוזרה במנוחה ואו בסתם ישיבה.זה דיי קבוע אך עם תדירות משתנה.מתחילת הבוקר הקפיצות מדלגות מה4 ראשי לשרירי הרגליים וגם בכת שמאל
    עשיתי מוחEMG,MRI,ובדיקות נוירולוגיות בחודש האחרון(לפני הרדמות ידיי בלילה)ובדיקות דם כולל ;בי12 שיצא 170 אך בגדול ללא כל ממצא חריג.(צירפתי לך את הבדיקות האחרונות)

נכון שקשה לאבחן תסמינים אלה אך לאחרונה גיליתי דבר שאולי יכול לסייע בהשערתך ואולי תמליץ לי מה לעשות.
    גיליתי שבכף יד שמאל אם אני לוחץ על התעלה הקרפלית קבוע לשניה ועוזב יש קליק כזה ותזוזה מינורית של המפרק. בצד ימין אין קליק והכל בסדר..

שאלתי היא ממה הדבר נובע?מה לעשות?ולמה קופצים לי השרירים בגוף במנוחה וקבוע לאחרונה?,פעם ברגל פעם ירך פעם יד..מתסכל ומטריד כבר הרבה זמן..המוזרות שלי בכל הסיפור הזה היא שאין לי כאבי תופת בגב או בצוואר שיכולים להעיד על בעיה… רק מין חולשה(רכות בלי ראש כבד) כזאת בעורף וטיפ טיפה חוסר תחושה(אולי אני מדמיין אך כך אני מרגיש…)
    בצירוף ה"קליק" הזה בכף היד שאיני יודע מה הוא מעיד וקפיצות השרירים בכל הגוף…מה אני יגיד לך ד"ר פחד אלוהים
    השאלה שלי היא כזאת :האם הבדיקות שעשיתי עד כה יכולות להרגיע טיפה או שאולי נעשו מוקדם? ? והאם בדיקת הולכתה עיצבית בפעם השניה יכולה לסייע בהשוואה בין השניים?
    הקפיצות בשרירים הם קבועות בכל זמן שאני במנוחה הם מופיעות מתישהו..וזה מפחיד אותי

מצטער על ההטרדה ד"ר אני פשוט מאוד דואג ממחלות חשוכות מרפא שמציירות כל הזמן תמונות בראש..וגם לאחר כל הבדיקות שעשיתי אני מיואש מתחנן כבר לשלול את כל המחלות של השרירים והעצבים אבל כל הקפיצות של השריר וההירדמויות של הידיים וההתעוררות בלילה מדאיגים אותי ועושים לי מין גהינום . אנסה להגיע אליך דרך הקופה תודה חג שמח ושוב מצטער על ההטרדה

בדיקת ההולכה העיצבית לחץ כאן:
    http://jpg.co.il/view/51570d2c45d2e.jpg/

בדיקת הדם האחרונה לחץ כאן:
    http://jpg.co.il/view/51570dd67faaf.jpg/

דר רון דבי
    מנהל בפורום

שלום
    קפיצות שרירים הם תופעה די שכיחה, בד"כ הדבר לא מעיד על מחלה נוירולוגית. אני מבין שכבר נבדקת על ידי נוירולוג וגם עברת בירור די מקיף שהיה סה"כ תקין, כך שככל הנראה מדובר בתופעה שכיחה שפירה שאינה מעידה על מחלה נוירולוגית. בנוגע ללחץ בשורש כף היד יתכן שאתה לוחץ בחוזקה על העצב ומגרה אותו.

כל טוב
    ד"ר רון דבי
    נוירולוג

vikio
    משתתף

שלום ד"ר יקר!
    תודה על התשובה המהירה והכנה.
    אך יתכן הדבר שקפיצות השריר האלה באות בכל רגע שאני במנוחה??..זאת לא איזשהי נורה?
    מה גם ששילוב הירדמות ידיי בלילה באותה הזמן של הקפיצות בשריר מאוד מדאיג אותי..
    לא קיים איזשהוא קשר לכך?
    כי קראתי במאמריך שקפיצות שרירים לא מקבלות יחס רציני ברגע שאין תופעות נוירולוגיות אחרות.האם ההירדמות של ידיי כל לילה לא מעידה על בעיה מתמשכת?(כמו כן אני כשבועיים סובל מסוג של אלרגיה….שיעול יבש סחרחורת במאמץ עיטוש ונזלת מימית..אם יש קשר לכל התופעות האחרות)

תודה שוב על זמנך הלא מובן מאליו.
    חג שמח.

דר רון דבי
    מנהל בפורום

קפיצות שרירים

שלום

הופעה של דלדול שרירים או חולשת שרירים בנוכחות קפיצות שרירים אמורה להדליק נורה אדומה, אך לא הסימפטומים שאתה מתאר. מעבר לכך בשלב שאתה נמצא זה כבר לא כ"כ רלוונטי, כי כבר נבדקת על ידי נוירולוג יותר מפעם אחת ובצעת בדיקת EMG והכל היה תקין.

חג שמח

ד"ר רון דבי
    נוירולוג

vikio
    משתתף

ד״ר יקר התסמינים של ירדמות הידיים צצו לי אחרי כל בדיקות הנוירולוגיות כבר מיואש ומפוחד קמתי ההבוקר עם יד ימין רדומה מלמעלה עד למטה,)כתף עד כף היד( לא יכולתי להרים אותה היא הייתה כמו משותקת ונעזרתי ביד שמאל לקחת אותה למקלחת.. עד שהיא התעוררה.. עדיין יש לי חוסר תחושה בה יש לציין שגם הייתה רדימות באותה הזמן בשריר. שמעל לברך באותו יד. תוסיף את כל קפיצות השרירים שיש לי והמוזרות וקצת חוסר התחושה שיש לי בצוואר(בלי ראש כבד אבל חולשה לא ברורה מין חוסר תחושה קבוע..)מודאג מאוד ד"ר זה כבר לא כף היד ממש כל היד הייתה רדומה אני מפחד פחד אלוהים ממחלות השרירים האיומות ואובד עיצות..אשמח אם תייעץ לי מה לעשות תודה ושוב מתנצל..כל המעיקות הזאת נובעת מפחד וסבל נוראי קרוב לחודש…

דר רון דבי
    מנהל בפורום

שלום

מחלת שרירים לא גורמת להירדמות, תחושת רדימות זו הפרעת תחושה וכמובן לא שייכת למצב כמו ניוון שרירים וכו'. יתכן שמדובר על לחץ כזה או אחר על עצב בזמן השינה, דבר שקורה לעיתים. בכל אופן אם אתה עדיין מוטרד תוכל לפנות שוב לנוירולוג שיבדוק אותך.

בברכה

ד"ר רון דבי

vikio
    משתתף

אין ספור תודות על תשובותייך .רציתי לשאול האם יש קשר אפשרי בין קפיצות השרירים הקבועות שמגיעות במנוחה(רובן ברגל ובמיוחד בארבע ראשי אבל גם גב תחתון ישבן כתפיים וידיים לעיתים)להרדמות ידיי בשעות הלילה(מה שגורם לי להתעורר משינה) ..ועד כמה בדיקת emg כולל גל הf יכולים לשלול תסמינים שמופיעים שבועיים לאחר הבדיקה ובכלל…

תודה רבה רבה על זמנך,ונקווה כבר שיהיה טוב…אני משתוקק לחזור לתקופה שפויה בלי קפיצות שרירים ולילה בלי יד שנרדמת..:) אתה איש יקר וזמנך הוא לא דבר שהוא מובן מאליו מודה לך מקרב לב…

דר רון דבי
    מנהל בפורום

בדיקת EMG הייתה אמורה להראות נזק לעצבים או שרירים במידה והיה קיים ולא הייתה אמורה להשתנות בפרק זמן של שבועיים. כאבי גב יכולים להיות קשורים לקפיצות שרירים ולעיתים גם להירדמות במידה ויש פריצות דיסקים שלוחצים על העצבים. בכל אופן, נראה שנכנסת למעגל של מחשבות והעצמת הסימפטומים משנית לחרדה ולחץ, וצריך לתת גם את הדעת לכך. מציע שתפנה לטיפול רפואי מסודר, ואם יש צורך תשקול גם טיפול הרגעתי, אני מאמין שזה יעזור לך יותר מאשר התכתבות דרך הפורום.
    בברכה
    ד"ר דבי

מוצגות 8 תגובות – 1 עד 8 (מתוך 8 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.