ד"ר דבי שלום, ערכתי בדיקת סיבי עצב דקים, וזאת בעקבות כאבים עזים מהם אני סובלת,נימול, קושי בעליה במדרגות, בקימה תחושת הליכה על סכינים ועוד (בנוסף סובלת מתסמונת פיברומיאלגיה) הייתי מבקשת לדעת מה ממצאי הבדיקה שמפורטים להלן:
skin biopsy of lower leg 10 centmeters above lateral malleolus region:
microscopic morphologic diagnosis:
skin punch biopsy with prescrved histology pgp immunostain resulets:
epidermis and epidermal dermal junction:
mild reduction of small nerve fiber innervation.
sweat glands:
mild to modcrate reduction of small nerve fiber innervation.
arrector pili muscle:
mild reduction of small nerve fiber innervation .
blood vessels:
not present in this biopsy.
dermal large nerve bundles:
preserved axonal density.
diagnosis:
reduced small nerve fiber innervation as described above
אני גם סובל בדיוק מאותה בעיה שיש לך וגם אני ביצעתי את הבדיקה שאת עשית. התוצאה הייתה כמו שלך.
הרופא ענה לי בזמנו: ״זה אומר שיש ירידה קלה בסיבי העצב הקטנים, יכול להתאים לנוירופתיה תחושתית קלה. לגבי המשמעת לגביך עליך להתייץ עם הרופא שהפנה אותך לבדיקה.״
אשמח אם תוכלי לרשום לי הודעה פרטית, אולי נוכל להגיע לעזור אחד לשני. אני די מיואש וסובל מהבעיה תקופה די ארוכה.
מה עלי לעשות כעת עם ממצא זה? אני פניתי לביצוע הבדיקה מבלי שנשלחתי לכך ע"י נוירולוג. מאחר והנוירולוגים לא ששים במהרה לשלוח לבדיקה זו, נאלצתי לעשות זאת בדרכי (וזאת לאחר שנדחתי על ידי 2 נוירולגים).
עכשיו איך אני אמורה לטפל בעצמי אם כפי שרשמת תוצאות הבדיקה מעידות על נוירופתיה? לאיזה רופא עלי לגשת עם ממצאים אלו? (פניתי לרופאת המשפחה וזו הפנתה אותי לנוירולוג ששלח אותי. אולם כאמור לא נשלחתי אז אין לי מושג למי לפנות עם הממצא. תודה
הבדיקה מצביעה על ירידה קלה בסיבי העצב הדקים. ברוב המקרים לא מוצאים סיבה לממצא זה, וזה רק אומר שיש הפרעה מסויימת קלה בעצבים הקטנים שסביר שקשורה לסימפטומים שלך. במידה והבירור הנוירולוגי תקין, אז צריך להתרכז בטיפול בסימפטומים. בכל אופן, תחזרי עם התוצאות לנוירולוג שמטפל בך.
בברכה
ד"ר רון דבי