דוקטור רון דבי שלום,
ראשית – אתה עושה עבודת קודש בעזרת הפורום – תודה!
ישנם מספר בעיות שאני מתמודד איתן בשנה וחצי האחרונות.
עברתי בירור של מספר נוירולוגים והאחרון שבהם לפני כ8 חודשים, נאמר שהכל תקין, אולי בעיה של תסמונת סף נמוך, פיברומיאלגיה – טיפול סימבלטה או אלטרולט(לא נגעתי באף אחד מהתרופות הממכרות הללו).
אורטופדים אומרים שזה לא קשור אליהם, אלא שזה נוירולוגי.
ביצעתי בדיקות MRI מוח ועמוד שדרה(תקינים), MRI גב תחתון – ציסטה דוצ L5-S1(אמרו שזה כלום), EMG פעמיים – בעיה כלשהיא עצבית כרונית ב L5-S1, גם כן רופאים אומרים שזה שום דבר.
זה קרה לאחר תאונת דרכים קטנה מאוד, נכנס בי מישהו מאחור ב20-30 קמש.. לא ברור אם זה מהתאונה או ממשהו אחר בכלל.
אני מתמודד עם תסמינים רבים, אבל אני רוצה להתייחס לתסמין אחד שנורא נורא מציק לי ולא יצא לי להראות אותו לרופאים שאותם ביקרתי.. כי לפעמים בתור חולה אתה לא שם לב למשהו מסויים כשיש הרבה בעיות.
בזמן שאני עושה שריר ביד ימין, היד רועדת בצורה קיצונית ואני לא מצליח באמת להגיע לכיווץ מלא מבחינתי.
הכיווץ של יד שמאל תקין ורגוע הרבה יותר.
יש לי כאבים נוראיים ביד ימין שלפעמים מגיעים מאזור צד ימין של המוח וכן צוואר ועד לאצבעות, חולשה נוראית לא מוסברת לכל אורך היד וקפיצות שרירים שמתפזרים לכל אורך הגוף .. כשיש ימים שגם אין קפיצות או שזה מינורי, לי היד נראית רזה יותר אבל הרופאים בטוחים שזה גנטי.
מה שמפריע לי יותר זאת החולשה, נוקשות האצבעות ואפילו לאחר הליכה של 10 דקות אני מבין שהיד מתחילה לכאוב יותר.
אני מתייחס כרגע רק ליד ימין ולא לשום דבר אחר, כדי לא לבלבל.
האם לדעתך צריך לבצע שוב EMG? האם משהו השתנה וכן יגלו הפעם?
בבקשה עזור לי בדעתך בנושא,
חשוב לי שלא תשלח אותי שוב לרופא כי אני עייף מהסחבת, אבל צריך תשובה מעבר ליש דברים לא מוסברים.. איכות החיים שלי ברצפה ואני אבא ל2 ילדים קטנים.
דורון שלום,
לא לכל דבר יש הסבר. כמובן, אם כבר נבדקת על ידי רופאים רבים מתחומים שונים, אז ביקור נוסף אצל רופא עקב אותם סימפטומים לא יעזור. ישנן תסמונות של כאב כרוני או סף כאב נמוך, שכל הבדיקות חוזרות תקינות, וזה המצב. הטיפולים האפשריים הם תרופתיים, או קנאביס רפואי שיכול לעזור, וכמובן פיזיותרפיה, הידרותרפיה, רפואה משלימה וכו', והעיקר הבנה והתמודדות עם המצב.
חג שמח
ד"ר רון דבי
נוירולוג
תודה רבה!
דוקטור רון גבי, האם אתה מאמין שסף כאב נמוך לדוגמא משפיע על חולשה?
או רעד בכל פעולה קטנה? איך הדברים הללו קשורים?
מה דעתך על כדורים שקיבלתי אלטרולט? ויש נוירולוג אחר שנתן סימבלטה..
אני לא רוצה להתמכר לשום כדור, יש לי אחריות גדולה בחיים.
שלום
זה יכול להיות קשור למכלול סימפטומים, כולל לתחושת חולשה כללית . בד"כ מדובר במספר סימפטומים, למעשה הסיבה לא בדיוק ברורה, וגם הסימפטומים מגוונים. לגבי התרופות, יש מספר תרופות. אפשר להתחיל באחת מהן ולראות מה עוזר. לאלטרולט יש פחות תופעות לוואי, כך שאולי כדאי להתחיל עם תרופה זו.
בברכה
ד"ר רון דבי