- This topic has 3 תגובות, 2 משתתפים, and was last updated לפני 8 years, 8 months by .
מוצגות 4 תגובות – 1 עד 4 (מתוך 4 סה״כ)
מוצגות 4 תגובות – 1 עד 4 (מתוך 4 סה״כ)
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.

אני בת 18.במשך כשנה וחצי היו לי כאבי ברכיים שהוגדרו ככאבי גדילה והיו לא משמעותיים.לפני כארבעה חודשים הכאבים התעצמו והפכו להיות בלתי נסבלים.הם החלו להופיע גם בירכיים,כך שיש לי כאבים עזים ממפרק הירך עד הברך במשך ארבעה חודשים בכל יום ביומו.הכאב מתחיל כשאני מתעוררת בבוקר ומתחזק במהלך היום.אני סובלת ברמה קשה מאוד,מפסידה בית ספר ומלאה בחרדות מהפחד שזוהי מחלה קשה .
הייתי אצל ארבעה אורטופדיים שלא הגיעו לאבחנה. עשו לי רנטגן ואולטרסאונד של הברכיים בלבד ללא ממצא.האורטופד האחרון שלח אותי ל-mri עמוד שידרה מותני כדי לבדוק האם זהו כאב מעמוד שדרה,אך הבקשה לבדיקה נדחתה.
אני ממשיכה לסבול ללא תשובה.קיבלתי טרמדקס,אתופן,אביטרן,סלקוקס ורוקסט ללא השפעה כלל.לחיצה קלה באזור הירך גורמת לי לכאב.הכאב לפעמים בשתי הרגליים יחד,ולפעמים בכל רגל בנפרד.הכאב דוקר,לוחץ ולעיתים גם שורף.אני מרגישה כאילו יש רצועות ארוכות בחלק האחורי של הרגל שנקרעות לי.בשכיבה הוא מחמיר.אני לא יודעת איך להבדיל האם הכאב נובע מכאב עצמות,כאב שרירים או כאב ניורופתי. הכאב מדיר ממני שינה ואני רק נהיית יותר ויותר חרדה (טעיתי כשבדקתי באינטרנט מה יכול לגרום לכאבי רגליים כי כל מה שהיה כתוב זה המחלה הארורה לא עלינו). האם הכאב מתאים לתיאור של כאב ממקור עצבי? האם הוא מתאים לכאב הנובע מעמוד שדרה מותני? אשמח אם תוכל לעזור לי ולייעץ לי מה אוכל לעשות.
שלום
התיאור של הכאב ומיקומו לא נשמע ככאב ממקור עצבי, לא נראה שמדובר במחלה נוירולוגית. בכל אופן, אורתופדים שבדקו אותך שללו בעיה בתחומם וזה חשוב מאוד. בכל אופן, מאחר שלא נמצאה בעיה אורתופדית, כדאי גם שתבדקי על ידי נוירולוג, על מנת לשלול אפשרות של סיבה נוירולוגית לכאבים. אם גם הנוירולוג ישלול בעיה נוירולוגית, אז תטפלי בכאבים.
כל טוב
ד"ר רון דבי
אז אלה יכולים להיות כאבי עצמות? מחלה כלשהי שאני צריכה לדאוג לגביה? למרות שבבדיקת דם הכל בסדר.
ואני לא מוצאת משהו שמקל על הכאבים.ניסיתי כדורים,משחות ופיזיותרפיה.יש עוד משהו שאפשר לנסות?
יכול להיות. אם חלילה מדובר במחלה אז הרופאים אמורים לשלול זאת. יש בדיקות כמו צילומים, בדיקות דם וכו'. אם הרופאים שללו מחלה, ואת עדיין סובלת מכאבים, אז תנסי אולי לפנות למרפאת כאב. רפואה משלימה גם יכולה לעזור.
בברכה