מוצגות 4 תגובות – 1 עד 4 (מתוך 4 סה״כ)
  • מאת
    תגובות

שלום, בשנים האחרונות סבלתי מנמלול בארבע גפיים במהלך התעמלות, בעיקר במתיחות או בהרמת הידיים אבל זה היה מפסיק מיד כשהייתי מפסיקה את התנועה. עכשיו הגעתי למצב שכל הרמת ידיים או הרמת רגליים מסתיימת בהירדמות, כל מנח גורם להירדמות, ולעתים ההירדמות גם קורית באופן ספונטני, בלי שום סיבה, בדרך כלל רגל ימין ויד שמאל. בלילה אני ממש סובלת. כל הזמן נרדמות לי הגפיים, ולפעמים גם הלשון (לעתים נדירות גם הפנים). בנוסף לכך יש לי מדי פעם גם כאב מוזר, כמו מעין זץ חשמלי בין הפרק העליון לאמצעי באצבע המורה של יד שמאל, שקורה כשמשהו נוגע בה או משתפשף בה ושגורם להירדמות האצבע למשך כמה זמן.
    אורתופד ופיזיותרפיסטים אמרו שהבעיה שלי אינה ממקור אורתופדי, אולם לא עברתי שום צילום או בדיקה אחרת. עברתי אבחון אצל נוירולוג שיצא תקין וגם בדיקת sep שאליה נשלחתי יצאה תקינה. הנוירולוג שאל אם אולי הכיוון הוא חרדתי, אבל אין לי הפרעות חרדה. אני די אובדת עצות מה לעשות עם זה עכשיו. העובדה היא שזה מחמיר כל הזמן, ואני לא יודעת למי לפנות כדי לעצור את זה. אילו בדיקות לבקש? האם להמשיך בבירור נוירולוגי או אורתופדי? אשמח לקבל כיוון.

דר רון דבי
    מנהל בפורום

שלום
    לא תמיד מוצאים סיבה להפרעות תחושה, הרבה פעמים מדובר בתכונה של העצבים, שמייצרים פעילות חשמלית מעט מוגזמת. זה שהבדיקה הנוירולוגית הייתה תקניה וגם בדיקת SEP תקינה, זה שולל למעשה מחלות נוירולוגיות משמעותיות. לגבי בעיה אורתופדית את צריכה להתייעץ עם אורתופד. במידה ואורתופד לא יימצא בעיה בתחומו, וגם הנוירולוג לא ימצא בעיה נוירולוגית, אז סביר שלא תימצא מחלה, ואז צריך לטפל בסימפטומים.
    בברכה
    ד"ר רון דבי

תודה רבה. אבל איך אפשר לטפל בסימפטומים כאלה בעצם?

דר רון דבי
    מנהל בפורום

ישנן תרופות לטיפול בסימפומים. אפשרות אחרת היא טיפול לא תרופתי, כמו למשל רפואה משלימה. התרופות למעשה חוסמות את הפעילות החשמלית בעצבים וכך מפחיתות את הפרעת התחושה.
    בברכה
    ד"ר רון דבי

מוצגות 4 תגובות – 1 עד 4 (מתוך 4 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.