- This topic has תגובה 1, 2 משתתפים, and was last updated לפני 9 years, 6 months by
דר רון דבי.
-
מאתתגובות
-
25/01/2017 בשעה 21:20 #23074
מקס
משתתףאהלן דוקטור, קודם כל אני נורא מודה על כך שאתה מפנה מזמנך ועוזר לאנשים כאן.
אני אגש לעניין. אני בן 22, אחרי צבא. לקראת סוף השירות, קרה לי איזה משהו בגוף (לא רלוונטי) ופתאום התחלתי לחשוב שאולי יש לי מחלת שרירים מסוימת. בדיקה קטנה בגוגל מצאה לי את מחלת הALS הידועה לשמצה, והתחלתי לחשוב שיש לי אותה.
אני סובל מהרבה פסיקולציות. לא יודע להגיד בדיוק כמה, אבל קשה לי להאמין שאנשים "רגילים" חווים את זה ברמה שאני. זה קורה לי במנוחה, בעיקר.
אפילו תוך כדי כתיבת השרשור הזה היו לי פסיקולציות מעל למפשעה, וביד שמאל באמצע השריר.
יש לי כאב גב כבר שנים, ולאחרונה הוא מאוד החמיר (מאוד לא אופייני למישהו בגילי).אבל בכל זאת אני בכושר, ואני רץ קילומטר בפחות מ4 דק' בלי להרגיש שקשה לי מבחינת השרירים.
אני בחור שרירי, ולפי בדיקה קטנה שעשיתי לעצמי, אני כמעט בטוח שיש לי כוח ואני לא מרגיש דלדול שרירים, או כל דבר כזה או אחר, מצד שני, אני גם לא ממש עובד פיזית ככה שאני לא יכול להשוות בין מצב של מנוחה לבין המצב שבו אני חי בדר"כ.
בצבא ביקשתי הפניה לנוירולוג, ששם הוא עשה לי בדיקה "יבשה" (לא EMG אלא בדיקת ריפלקסים וכו') והוא קבע שהכל בסדר.
אני היפוכונדר מובהק, במיוחד בשנה האחרונה, והנושא הזה לא מפסיק להטריף אותי. אני חושב על זה יום ולילה, כל שמחה אצלי מהולה בעצב.
היום התחילו לרעוד לי הידיים ולהזיע (אבל הבנתי שיש סיכוי שזה בגלל שהתחלתי טיפול אנטיביוטי בזיהום בעור, ושתיתי קפה (אני לא שותה קפה כמעט) אבל השבוע התחלתי לשתות כוס או שתיים ביום. (אני בסוג של קורס, מאמין שכשהוא יסתיים אני אחזור למנהג של לא לשתות קפה)
אני לא יכול להחזיק את הכוס ישר, והיא רועדת לי ביד. כל זה התחיל מאתמול, הייתי בטוח שאני מדמיין עד שמישהו העיר לי שאני רועד. אני לא משמיט חפצים אבל הכל רועד לי (כל זה התחיל לפני יומיים)
אני מעשן קנאביס על בסיס כמעט יומי (ג'וינט אחד ביום).מה זה יכול להיות? אני יודע שעצם זה שכתבתי שחיפשתי בגוגל אז, לפני שנה, וגם בגלל שציינתי שאני היפוכונדר, זה יכול לעשות עלי רושם של מישהו שסתם מדמיין דברים, אבל לא כך הדברים, אני באמת מרגיש שמשהו לא טוב קורה לי, כי אם היה קורה לי סימפטום אחד, ניחא, אבל כשכמה קורים ביחד.. זה מוציא אותי מדעתי.
29/01/2017 בשעה 10:24 #23085דר רון דבי
מנהל בפורוםשלום
במחלת ALS יש גם חולשה ודלדול של השרירים. פסיקולציות, דהיינו קפיצות שרירים, הן תופעה שכיחה ושפירה שקיימת אצל הרבה אנשים. מאחר שאין לך חולשת שרירים, וכבר נבדקת על ידי נוירולוג, אז אינני רואה סיבה לדאגה שלך.
כל טוב
ד"ר רון דבי
נוירולוג -
מאתתגובות
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.