קודם כל אני מתחנן ומבקש בכל לשון של בקשה שתענו לי בצורה מובנת כי אני כבר לא מתפקד מרוב פחד
אני בן 23 וסובל מחרדות
בשנה האחרונה ההייתי בלחץ ומתח נפשי עקב עלייה קלה באזימי כבד אז הפסקתי טיפול תרופתי נגד חרדות.
כחודש ללא טיפול תרופתי נגד חרדות התחלתי להרגיש מין מתח בידיים וברגליים והתחילו לי פסיקולציות במקומות שונים בגוף
עכשיו לאחר כחודש ללא טיפול חזרתי לקחת כדורים ועברו כ 10 ימים והפסיקולציות לא הפסיקו ואני ממש ממש חרד
יש לי פסיקולציות כבר שבועיים וזה גורם לי להיות חרד בצורה אסטרונומית
ההייתי אצל נוירולוג והוא בדק אותי וגם עשה לי בעצמו EMG בידיים ובדיקת מחט בידיים וברגליים והכל היה תקין
אני חרד בצורה שאני לא מתפקד ואני כל היום בחיפושים באינטרנט בגלל הפסיקולציות האלה ואני חושש שמה יש לי חלילה מחלה איומה
יש לציין שאני כל הזמן בחרדות ויש לי דפיקות לב מהירות,לפעמים גוש תקוע בגרון ולפעמים גלים של קור חום (אני חושב שזה מחרדה) אבל הפסיקולציות ממש ממש ממש מפחידות אותי
אני כבר קרוב לשבועיים בקושי יוצא מהבית מרוב פאניקה ומתח
עכשיו יש לי כמה שאלות:
1. כמה זמן פסיקולציות אמורות להמשך?
2. מה הסיכויים לחלות חלילה בניוון שרירים? (אם אפשר באחוזים)
3. האם פסיקולציות הן תוצאה של חרדה ומתח נפשי?
4. קראתי שפסיקולציות יכולות להמשך חודשים לפני מחלה
בבקשה תעזרו לי אני לא מתפקד אני פשוט משותק למיטה מרוב פחדים
פסיקולציות יכולות להופיע במצבי חרדה.
בדיקת EMG שלך הייתה תקינה כך שלא נראה שמדובר במחלה נוירולוגית.
פסיקולציות יכולות להימשך זמן רב, אין לכך חוקים. סביר להניח שברגע שהחרדה שלך תחלוף הפסיקולציות יעלמו. יש מצב שנקרא פסיקולציון שפירות, דהיינו פסיקולציות שאינן כתוצאה ממחלה נוירולוגית אלא מצב שפיר.
כפי שכתבתי לך, פסיקולציות יכולות להימשך זמן רב, יש אנשים שיש להם את התופעה באופן קבוע והם לא מפתחים כל מחלת שריר. ברוב המקרים כשמדובר במחלת שרירים רואים סימנים אחרים בנוסף לפסיקולציות, כמו דלדול שרירים , חולשת שרירים וכו'. בד"כ הבדיקה הנוירולוגית וכן בדיקת EMG מספיקות כדי לדעת מה הכיוון.
אם הבדיקה הנוירולוגית וה- EMG תקינות, והנוירולוג לא מתרשם שמדובר המחלת שרירים או עצבים, הרי שהסיכוי לכך נמוך ביותר.