מוצגות 4 תגובות – 1 עד 4 (מתוך 4 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
    אברהם
    משתתף

שלום לד"ר הנכבד ולחברי הפורום,

אני כיום בן 35 סובל מכף רגל שמוטה ומתהלך עם סד מגיל 15, בגלל פגיעה עיצבית במהלך ניתוח להוצאת גידול עצם מתחת למפרק הברך באזור עצם השוקית, דבר שגרם לשיתוק ואי יכולת להרים את כף הרגל כלפי מעלה, שאר התנועות לצדדים ולמטה נשמרו, ההגבלה היא מוטורית ולא תחושתית.

לפני כ20 שנה עשו לי ניתוח לשחרור הלחץ על העצב מהרקמה הצלקתית בתקווה שיעזור, אך ניתוח זה לא הצליח להחזיר את התפקוד התקין של כף הרגל והבעיה נותרה כשהייתה.

כיום לאחר התקדמות המדע הרפואי והטכנולוגי:

1. האם השתלת עצב ביולוגי נכון ואפשרי במקרה שלי?

2. האם בנוסף לתיקון העצב, דרושה גם התערבות ניתוחית לתיקון השריר והגיד באותו האזור הפגוע (השקה של עצב-שריר-גיד)

3. האם ישנם בארץ רופאים מומחים שמבצעים ניתוחים כגון אלו שכתבתי לעיל?

4. מה ניתן לעשות להחזרת התפקוד המלא של כף הרגל, מלבד העברת גידים מכופפים?

אשמח לתשובות ועזרה בתודה ובברכה.

דר רון דבי
    מנהל בפורום

שלום
    במצב הנוכחי לאחר כל כך הרבה שנים הרי שמדובר בנזק בלתי הפיך לעצב, ואין דרך לשקמו. בנוגע להעברת גידיים, זה כמובן לא טיפול בעצב אלא ניסיון להעביר גידיים משרירים שפועלים כך שירימו את הקרסול. יש מצבים שזה אפשרי ויש שלא. בעניין זה עליך להתייעץ עם אורתופד שמומחה לכך.
    בברכה
    ד"ר רון דבי
    נוירולוג

אברהם
    משתתף

שלום ד"ר,

אני משתף את הסרטון הנ"ל נא תחווה את דעתך על מה שנעשה למטופל על הפרוצדורה בהתערבות הניתוחית לתיקון השיתוק בכף רגל?

בסרטון הזה ניתן לראות שכן אפשר.

מעניין אותי לדעת האם יש בארץ מומחים בעלי ניסיון ממשי בטיפול כמו הרופא שבסרטון?

אכן אני מחפש ומתייעץ עם רופאים מומחים ממגוון תחומים, לצערי עדיין לא מצאתי, נראה לי שתחום זה של שיחזור עצבים פריפרים באזור השוק ובגפה התחתונה לא מפותח ומצוי כיאות בארצנו, תקן אותי ד"ר אם אני טועה?

דר רון דבי
    מנהל בפורום

שלום
    אתה צריך להתייעץ עם מומחה בתחום השיקום. לגבי שיקום עצבים פריפרים, מציע שתתייעץ עם פרופ' שמעון רוחקינד מבי"ח איכילוב, שהוא מנהל המרפאה לשיקום עצבים פריפרים.
    בברכה
    ד"ר רון דבי
    נוירולוג

מוצגות 4 תגובות – 1 עד 4 (מתוך 4 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.