- This topic has 2 תגובות, 2 משתתפים, and was last updated לפני 8 years, 10 months by .
מוצגות 3 תגובות – 1 עד 3 (מתוך 3 סה״כ)
מוצגות 3 תגובות – 1 עד 3 (מתוך 3 סה״כ)
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.

דוקטור דבי שלום ושנה טובה.
לפני שנה חליתי בדלקת שתן דמית חיידקית שטופלה באנטיביוטיקה וחלפה, עברתי בירור של ציסטוסקופיה, אולטרה סאונד בטן וסי טי בטן שהיו תקינים. בשל איטיות מועדי הבירורים הנ"ל ובשל רקע של מחלה אונקולוגית בדרכי השתן אצל אחותי ז"ל פיתחתי חרדה וחשש רב .בזמן ההמתנה לבירורים.
בינתיים החלו אצלי סימפטומים כגון: בחילות, קרקורי בטן עליונה, צרבת חד פעמית, צריבה בבטן העליונה, בזרועות, בירכיים ובעורף וגם כמה אפיזודות של התכווצויות מעי. עברתי שוב סיטי בטן, וגם קולונסקופיה וגסטרוסקופיה שהיו תקינים מלבד הליקובקטר רדום קיבלתי טיפול משולש והיתה הפוגה בסימפטומים משך חודש, אך החשש המשיך לנקר. פתאום החלו תסמינים חדשים שהליפו את הקודמים כגון צריבה בפנים באף ובעיניים, תסמונת הפה השורף, כאבי עיניים וראש ותחושה של שהייה בבועה ובחילה שהתחדשה. נבדקתי אצל רופא עיניים, פה ולסת וא.א.ג ללא ממצאים האחרון שלח אותי לבצע סיטי ראש ללא חומר ניגוד שהיה תקין. כל התקופה הזו התאבון שלי ירוד, ירדתי במשקל חמישה ק"ג שלאחרונה הצלחתי להעלות כשני ק"ג במשקלי.
האם התופעות של הצריבה בבטן העליונה ללא ממצא עשויה להיות ממקור עצבי, או חרדתי?
ובכלל האם כל התופעות שפרטתי לעיל מתאימות לחרדה, או לבעיות עצביות?
לתשובתך אודה מאוד.
נ.ב בדיקות הדם שלי תקינות ואף בדיקות למחלות אוטואימוניות תקינות.
שכחתי להוסיף שיש לי אדמומית בצידי האף ומתחתיו ובלחיים הפנימיות, אדמומית שגוברת עם כל תנועה או נגיעה בפנים.
בנוסף בביקור אצל ראומטולוגית היא אבחנה פיברומיאלגיה ,האמנם?
שלום
למעשה את סובלת מסימפטומים תחושתיים מפושטים שעוברים ממקום למקום, ללא סיבה ברורה. הבירור שעברת היה תקין, וזה מצויין, כי נשללה מחלה משמעותית. הסימפטומים יכולים לנבוע ממצב חרדתי. כדאי שתתייעצי גם עם נוירולוג ולו רק כדאי לשלול בעיה בתחום זה. במידה והנוירולוג לא ימצא בעיה נוירולוגית, אז ככל הנראה מכלול הסימפטומים נובע מלחץ נפשי, ואז אולי יהיה מקום לשקול טיפול נוגד חרדה.
כל טוב
ד"ר רון דבי