מוצגות 4 תגובות – 1 עד 4 (מתוך 4 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
    דניאל
    משתתף

שלום,
    לפני חצי שנה התחלתי להתאמן, התאמנתי כל יום והשתדלתי לאכול הרבה חלבון.
    בחודש האחרון לא התאמנתי בכלל, והתחילו לי קפיצות של שרירים בשריר ביד ימין השריר האחורי וברגל שמאל בירך בשריר הקדמי של הרגל ונראה לי שגם בשרירי בטן, אני לא בטוח אם זה קפיצה של שריר שם או סתם אי נעימות.
    זה התחיל לי לפני שבוע בערך, אבל זה לא משהו קבוע…בשבוע הזה זה הופיע לי אולי שלוש פעמים, היום ועוד פעמיים שבכל אחת מהפעמים זה היה פעם ברגל ופעם ביד.
    השרירים קופצים בזמן מנוחה אני כבר חודש לא מתאמן, אני רואה טלוויזיה ופתאום השריר קופץ.
    אני כבר לא אוכל את רמת החלבונים שאכלתי כשהתאמנתי.
    האם הקפיצות קשורות להפסקת האימון או שזה יכול לנבוע ממקור אחר?
    אני חייב לציין שהייתי בלחץ נפשי במשך שבוע לפני שבועיים, אבל הקפיצות התחילו לי דווקא מספר ימים אחרי שכבר יצאתי מהלחץ הנפשי.
    מה שכן הקפיצות האלה מכניסות אותי חזרה ללחץ.
    תודה

עריכה: כרגע שכבתי על הספה על הצד הימני של הגוף כשהזרועה הימנית בשכיבה על הספה, השריר לא הפסיק לקפוץ לרגע, כשקיפלתי את היד הקפיצות פסקו, שהשכבתי שוב את היד הקפיצות חזרו, ובשעה האחרונה בשריר האחורי ביד שמאל קפץ לי שלוש פעמים ואפילו הרגשתי קפיצה קלה בשריר בישבן צד שמאל, אני כבר לא יודע אם זה מלחץ או שאני מדמיין, קראתי שזה יכול להיות מחסור במגנזיום, דבר שאני לא מרבה לאכול את המוצרים המכילים אותו, וקראתי דברים יותר גרועים השם ישמור,אני מזיע הרבה כי בבית שלי ממש חם, יכול להיות קשר? למרות שכבר הרבה חודשים אני ככה מזיע ולא היה לי כלום. אני ממש היפוכונדר וזה ממש מדאיג אותי אשמח לקבל תשובה בהקדם האפשרי

דר רון דבי
    מנהל בפורום

קפיצות שרירים,

שלום

קפיצות שרירים יכולות להופיע לאחר מאמץ גופני או עקב לחץ נפשי או גם ללא סיבה מסויימת. ברוב המקרים מדובר בתופעה שפירה, דהיינו לא כתוצאה ממחלה נוירולוגית. מגנזיום יכול לעזור.
    בברכה
    ד"ר רון דבי
    נוירולוג

דניאל
    משתתף

קמתי לבוקר חדש ועדיין יש לי קפיצות, האם בכל זאת אין לי סיבה לדאגה? הבטן שלי ממש מתהפכת מרוב דאגה.
    בנוסף מה זה שפירה?

עריכה – אני כבר כמה ימים עם קפיצות של שרירים, זה התחיל לי מהבטן כשהייתי בלחץ נפשי
    וכשיצאתי מהלחץ זה פתאום התחיל לי במקומות אחרים ועכשיו חזר לי הלחץ, העניין הוא כשאני הולך עושה סידורים וכשהגוף בתנועה אין לי שום קפיצות, אבל שאני יושב או נח או סתם יושב רואה טלויזיה הקפיצות חוזרות, רק הדאגה עושה לי יותר קפיצות.למשל היום הלכתי עשיתי קניות כל הזמן הזה לא הייתה לי קפיצה אחת, אני חוזר הביתה יושב על הספה ופתאום קופצים לי שרירים, האם זה מהלחץ שהייתי בו, ועדיין יש לי טיפה מהלחץ הזה? אני כבר כמה ימים מחכה פה לתגובה חוזרת, בבקשה אשמח לקבל תשובה

דר רון דבי
    מנהל בפורום

קפיצות שרירים

שלום

שפירה הכוונה שאינה נובעת ממחלה נוירולוגית, ואינה מעידה על בעייה. גם קפיצות שרירים שפירות יכולות להיות מפושטות. מה שחשוב זה הממצאים בבדיקה הנוירולוגית. ברגע שרופא נוירולוג בדק אותך, ולא מצא סימנים למחלה נוירולוגית אז מדובר במצב של קפיצות שרירים שפירות.

בברכה
    ד"ר רון דבי

מוצגות 4 תגובות – 1 עד 4 (מתוך 4 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.