מוצגות 4 תגובות – 1 עד 4 (מתוך 4 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
    ליאור
    משתתף

שלום דוקטור, אתחיל ואומר כי אני בגיל 29 ללא מחלות רקע, מזה חודש וחצי התחילה לי חולשה ביד ימין אשר התבטאה בכך שהיה לי קשה בפעולות מוטוריות עדינות להחזיק חפצים ופעולות פשוטת כמו כתיבה (אולם יש לציין לא של הרמת משאות כבדים), לאחר מכן החולשה התחילה לי גם ברגל ימין בעיקר באזור הקרסול ואצבעות ולאחר מכן לרגל השנייה אולם בצורה פחותה מזאת של צד ימין….לאחר בדיקה של נוירולוגית נמצא שהבדיקה הייתה תקינה ( אולם היו קצת הבדלים ברפלקסים של שני הצדדים אבל היא הייתה בגבול התקין) לאחר מכן הלכתי לעוד נוירולוג שבדק אותי והבדיקה יצאה תקינה…היא שלחה אותי לבדיקת EMG פלג גוף עליון אשר יצאה תקינה, לבדיקת MRI צווארי ועמוד שדרה אשר עדיין לא עשיתי מכיוון שהתור הוא רק לעוד חודש, לאחר מכן שמתי לב שיש שפתאום התחילה לי הרגשה של אי נוחות באזור האגן התחתון ( לא כאבים אלא חולשה מוזרה כזאת), חשוב לי לציין שהחולשה מופיעה לי בעיקר במצב של ישיבה או שכיבה, כאשר אני בעמידה או במצב של פעילות גופנית או הליכה אין לי חולשה, בימים האחרונים התחילו לי התקפי ורטיגו וחוסר שיווי משקל לסירוגין, החולשה התחילה לעבור לאט לאט וכרגע עדיין היא מורגשת אבל בצורה פחותה, יש לציין כי החולשה היא ללא ספק של השרירים והיא לא נובעת כתוצאה מעייפות או לחץ נפשי, עשיתי בדיקות דם אשר יצאו תקינות לגמרי מכל הבחינות ככה שלא חסר לי B12, אני מאוד מודאג לאור המצב…..ע"פ התסמינים שאני מתאר האם זה יכול להיות משהו נירולוגי? האם יתכן שיכול להיות שיש לי פריצת דיסק או בלט דיסק אבל ללא כאבים אלא רק חולשה בגפיים? אני מאוד מודאג אודה לתשובתך המקצועית , אני מרגיש חוסר אונים .

דר רון דבי
    מנהל בפורום

שלום,
    יש להבדיל בין תחושת חולשה לבין חולשת שרירים. חולשת שרירים היא עקב בעיה במערכת העצבים או השרירים ואז בבדיקה הנוירולוגית הדבר היה מתגלה. במקרה שלך, יש לך תחושת חולשה, אך ללא ממצא אובייקטיבי בבדיקה, כך שסביר שלא מדובר במחלה נוירולוגית.
    כל טוב
    ד"ר רון דבי
    נוירולוג

ליאור
    משתתף

קודם כל תודה על התשובה , אני במצב של חוסר אונים , מי מה זה יכול לנבוע החולשה הזאת שאני מרגיש חודש רצוף ביד ימין וברגליים כאשר אני בישיבה או או שכיבה , חשוב לי לציין שזה לא חולשה של מצבי לחץ זאת חולשה אשר מורגשת בירידה של כוח של השריר כאשר קשה לי להחזיק לאורך זמן חפצים וקשה לי בפעולות עדינות כמו כתיבה והחזקת חפצים , אני צריך ממש להפעיל לחץ וכוח ביד ימין כדיי להצליח , החולשה מורגשת גם לעיתים לשניות בעורף ובאגן תחושה של אי נוחות ממש במקומות ספציפיים בעיקר בבוקר לאחר שינה….האם יתכן מצב שיש לי לחץ עצבי בעמוד השדרה על עצב מסויים אשר גורם לכך? פשוט התחושה היא נטולת כאבים רק חולשה של האיברים שציינתי ….אני ממש מודאג לקראת בדיקת הMRI, ….האם אני יכול להיות רגוע שהבדיקות הנוירולוגיות של הנוירולוגים היו תקינות? האם אפשר לראות משהו שהם לא ראו בבדיקת MRI אשר אני אמור לעבור? אשמח לתשובות , תודה רבה לך .

דר רון דבי
    מנהל בפורום

שלום,
    על פניו אין סיבה לדאגה, כי הבדיקות הנוירולוגיות תקינות, ואם הייתה בעייה נוירולוגיות משמעותית, הנוירולוגים שבדקו אותך היו מזהים זאת. תמתין לבדיקת ה- MRI.
    בברכה
    ד"ר רון דבי

מוצגות 4 תגובות – 1 עד 4 (מתוך 4 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.