- This topic has תגובה 1, 2 משתתפים, and was last updated לפני 9 years, 10 months by
דר רון דבי.
-
מאתתגובות
-
19/09/2016 בשעה 11:15 #22615
אמא22
משתתףשלום,
אני בת 46 מאובחנת מספר שנים עם מחלות רקמת החיבור מעורבת/ לופוס עם מעורבות פרקים ותסמונת רינו בטמפ' חדר ובשנתיים האחרונות נוספה פיברומאילגיה.
עם כל התופעות התחילו לי לפני שלוש רק ביידים וברגליים הרגשות של נימו, עקצוצים וכאילו משפריצים עלי שמן רותח נשלחתי לפני שנתיים לעשות בדיקת שלא יצא בה משהו מיוחד רק רדיוקלופתיה צווארית כרונית וגם מותנית הבנתי שהיא לא קשה.
עם הזמן התחושות מחמירות לי מאוד לאט נהיה קושי בהליכה באזור האגן ולאורך הרגל העיקצוצים גברו וגם ההרדמות והדקירות, התופעות בידיים וברגליים לאחרונה בעת רחצה המים החמים גורמי לי לכאבים בכפות הרגליים כאילו אני דורכת על קוצים ולאחר הרחצה העור מרגיש רדום ומתוח ועכשיו זה מרגיש ככה גם ללא רחצה. קשה לי מאוד ללכת החלו כאבים בקרסוליים ממש קשים ולאחר הליכה של בערך 150-300 מ' אני מתחילה להרגיש רגליים בוערות ואני חייבת לשפוך עליהן מים ופדוט מתחילה לצלוע (יש לי את בעיית הפרקים) בתחילה הייתי רגישה רק לקור ועכשיו גם כשחם ועוד תופעה שבאה עוד לפני ההחמרה בהליכה איך שאני שוכבת מתנפחות לי כפות היידים והרגליים וממש והרגשה של כאב וכאילו נרדם ביחד. ונוספה תופעה שאני מפילה מהידיים דברים שאין להם משקל כבד כמו שלט של החניון, עט, סיגריה (דברים ללא משקל כבד)
עקב הרגישות שלי למגע של בגד, שמיכה וכו' אובחנתי עם פיברומיאלגיה.
אבל שוב אחזור יש את ההחמרההרציניתעם הקושי בהליכה בערך 5 חודשים ובחודש האחרון הגעתי למצב של כאבי שרירים חזקים בברגליים וממש לא יכולתי לעבור ממצב של ישיבה לעמידה כאילו הכל תפוס הכל כואב. הרופא אומר לי נורפותיה ושלח אותי שנית לעשות בדיקת EMG ואני כל כך מפחדת הבדיקה מאוד לא נעימה.
מצטערת על האורך ולא יודעת אם הצלחתי לפרט אבל אני כבר שבורה וההחמרה בחודשים האחרונים ממש מקשה עלי כי עד כה הצלחתי בעזר טיפול במרפאת כאב להתמודד אבל עכשיו כלום לא עוזר ומהעבודה הביתה ובבית אני כבר לא מפקדת כאמא נורמלית.
האם יש הסבר הגיוני לתחושות אלו, האם יש בדיקה אחרת חוץ מEMG.?
שכחתי לציין כי עשיתי לפני שנתיים MRI והתוצאה היתה תקינה. אבל בצילום עמוד שידרה יצא ף
כאבים בע "ש צוארי ,כאבים בכתף דו צדדי
קשים ניוונים ושינויים L3-4,L4-5 דיסק בלטי: 29.6.15 :ומותני צוואריCT
בלטי דיסק 3-C2 מרכזי ו- 7-C6 לשמאל שינויים ניוונים
אשמח מאוד לתשובתך ושוב סליחה על האורך והבלבול20/09/2016 בשעה 11:24 #22620דר רון דבי
מנהל בפורוםשלום
התלונות שאת מתארת הן עצבית, ולכן הבירור צריך להיות נוירולוגי.
נראה לי שבדיקת EMG חשובה במקרה שלך על מנת להעריך את תפקוד העצבים ההיקפיים, וכמובן חשובה גם הערכה של נוירולוג.
כל טוב
ד"ר רון דבי -
מאתתגובות
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.