מוצגות 2 תגובות – 1 עד 2 (מתוך 2 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
    דור
    משתתף

שלום רב,

אני בן 30 שוקל 106, גובה 185 (יש עודף משקל).

לפני כשבועיים בערך חליתי בשפעת. במהלך השפעת תוך כדי שכיבה הבחנתי שקיים סוג של חוסר
    תחושה בירך ימין נוטה לצד החיצוני. השפעת כבר עברה אך עניין חוסר התחושה/נימול עדיין נשאר. לאחר בירור מול רופאת המשפחה ולאחר מכן גם מול נוירולגית, ככל הנראה מדובר במרלגיה פרסטטיקה.
    מבחינת מה שאני מרגיש, באופן כללי רוב הזמן אין ממש תחושה באיזור, לפעמים יותר לפעמים פחות, בזוויות מסוימות של ישיבה/שכיבה אני מרגיש לפעמים את הנימול חזק יותר, לפעמים אפילו מעין שרפה קצת באיזור עד כדי מצב שצריך לשנות תנוחה.
    אמרה לי הנוירולגית שייתכן שתוך מספר חודשים זה יעבור, אפשר גם לעשות בדיקת EMG
    (על משקל של אפשר אבל זה לא הכרחי) וכנל גם לגבי כדורים atrolet 10mg שגם זה תלוי בי.
    יתכן שהכדורים פיוכלו לזרז את הליך ההחלמה, יחד עם זאת ציינה שהם כדורים ממשפחה נוגדי הדיכאון וככה יש ליטול אותם באופן מסודר ולאורך זמן ולכן בשלב הזה טרם התחלתי לקחת אותם.

רציתי לשמוע גם את דעתך בנושא הזה, הבנתי שכן מומלץ לעסוק בספורט – אדרבה להוריד במשקל, האם יש פעולות נוספות שניתן לבצע? מה עם פיזיותרפיה? מה לגבי רפואה אלטרנטיבית של דיקור? אשמח שלמוע הצעות בנושא

תודה.

דר רון דבי
    מנהל בפורום

שלום
    מרלגיה פרסטטיקה זו למעשה לחץ על עצב תחושתי באיזור המפשעה. קשור לעודף משקל. במידה ויש כאבים ניתן לטפל במרפאת כאב על ידי הזרקות חסימה לעצב. כדורים יכולים להקל על הפרעת התחושה. מעבר לכך, אין טיפול מיוחד, ולרוב גם אין צורך. פעילות גופנית טובה ככלל, אין לה השפעה ישירה על הלחץ העצבי.
    בברכה
    ד"ר רון דבי
    נוירולוג

מוצגות 2 תגובות – 1 עד 2 (מתוך 2 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.