מוצגות 4 תגובות – 1 עד 4 (מתוך 4 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
    דיקלה
    משתתף

שלום רב, אני חולת טרשת נפוצה, בת 24, המחלה מרימה את ראשה לעיתים אבל בינתיים היא דיי ניתנת לשליטה ע"י סטרואידים שאני לוקחת פעם בחודש וחצי. הבנתי שיש תרופות חדשות לטיפול ומניעה (הקופקסון לא התאימה לי) אשמח לדעת מה התרופות החדשות בשוק כיום (בינתיים אני יודעת על גילניה וטיסברי) ומה סיכויי ההצלחה שלהן בעצירת התקדמות המחלה

דר רון דבי
    מנהל בפורום

טרשת נפוצה

גילניה וטיסברי הן אכן התרופות החדשות שנכנסו לשוק. טיסברי נתנת בעירוי לוריד, וגילניה בכדורים. על פי הדיווחים מדובר בתרופות יעילות. כמובן שאין מדובר על ריפוי של הטרשת, אך התרופות מורידות את תדירות ההתקפים, וללא ספק מהוות כלי נשק נוסף על מה שכבר קיים. בכל מקרה יש להחליט על סוג הטיפול בכל מקרה לגופו, על ידי הנוירולוג שמטפל בך.

בברכה

ד"ר רון דבי

דיקלה
    משתתף

שלום רב דר דבי רון

אחרי ההתקף האחרון, שהיה קשה משמעותית יותר מקודמיו, הנירולוג המליץ לי על גילניה. הוא אמר שהמחלה שלי הפכה להתקפית יותר ולכן התרופה תתאים לי (נזכרתי רק אז שכבר קראתי עליה באינטרנט קצת). הוא סיפר לי שגילניה לא נמצאת בסל התרופות, ומילא איתי טופס 29 ג'. יחד עם זאת הוא אמר לי שאי אפשר לדעת מה יהיה אם הטופס לא יאושר. האם יש דרכים אחרות להשיג את גילניה לא דרך קופת החולים? אני ממש מודאגת…

דר רון דבי
    מנהל בפורום

טרשת נפוצה

גילניה וטיסברי הן שתי תרופות חדשות שנכנסו לשימוש. לפי הדיווחים היעילות שלהן טובה. יש כמובן קריטריונים מתי לתת ולמי.
    בברכה

ד"ר רון דבי

מוצגות 4 תגובות – 1 עד 4 (מתוך 4 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.