שלום.בחודשים האחרונים יש לי כאבים עקצוצים תחושת שריפה בחלק התחתון בעיקר של שתי הרגליים.בשינה אין כלל כאבים אך מהרגע שאני מתעורר במהלך כל היום יש תחושה שממש מפריעה לי.כרקע אציין כמה דברים יש לי פריצת דיסק שנים רבות בגב תחתון.כמו כן בעקבות הסטוריה של כאבי ראש עשיתי לפני כמה שנים mri של המוח ועיקרי הממצאים מספר רב של מוקדי אות חריג בחומר הלבן תת קורטיטלי דו"צ בעיקר טמפולרים ופריאטלים דו"צ על רקע מחלת כלי דם קטנים.לאחר הזרקת חומר גדוליניום אין עדות להאדרה פתולוגית או לממצא פוקלח.הסיכום אומר מוקדים איסכמיים תת קורטלייפ יתכן על רקע מחלת כלי דם קטנים.לא עשיתי עם זה משהו מיוחד מבחינת טיפול.איני יודע אם בכלל קשור למה שתארתי מהחימת עקצוצים ותחושת שריפה.אודה לחוות דעתך והמלצתך בנושא
לא סביר שיש קשר בין העקצוצים ברגליים לממצאים הלא ספציפיים בבדיקת MRI, שהם ממצאים די שכיחים. עקצוצים ברגליים יכולים לנבוע ממספר בעיות, כגון: בעיה בעצבי הרגליים, בעיות בעמוד השדרה וכו'. כדאי שתבדק על ידי נוירולוג. יתכן שיש מקום לביצוע בדיקת EMG.
בברכה
ד"ר רון דבי
בוקר טוב לד"ר דבי
עשיתי EMG לפני כשבועיים שבגדול יצא תקין . יחד עם זאת התחושה של השריפה והעקצוצים בעיקר ברגל ימין היא ממש כל היום מהבוקר . אני רוצה להגיע אליך לביקור השאלה אם אתה ממליץ לבצע בדיקה נוספת כדי שאגיע מוכן . זה ממש ממש מפריע לי במהלך כל היום .
תודה רבה
שלום,
זה שה- EMG יצא תקין, זה אומר שאין פגיעה בסיבי העצב העבים בגפיים וזה כמובן טוב. בנוגע לבדיקות, בהתאם לממצאים בבדיקה הנוירולוגית והרושם הקליני נחליט על בדיקות.
בברכה
ד"ר רון דבי