מוצגות 2 תגובות – 1 עד 2 (מתוך 2 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
    טליה טל
    משתתף

שלום רב,
    לפני כשנתיים וחצי שברתי את רגל שמאל, בקלקנאוס ובקובואיד. ושמו לי גבס למשך חודש וחצי. לאחר חודש וחצי הכאבים המשיכו להתקיים ואף החלו להיות חזקים יותר ויותר, בימים אלו ניתנו לי אין ספור משכחי כרב אוםייאטים,( אשר נתגלה כי אני אלרכית אליהם) ומשלא היה השפעה, הופניתי למרפאת כאב, שם אובחנתי כחולת crps. ובהתאם לכך התחלתי טיפול בליריקה, (300 פעמים ביום) וזריקות לחלל האפידורלי.
    אחר תקופה מסווימת מסוומות הובהר לי כי החלטה של מרפאת כאב לגבי מחלה זו היא אינה רשמית ועל כן עלי לבחון זאת אצל נוירלוג- היתי אצל ארבעה נורירולוגים, ועשיתי פעמיים בדיקת emg לעצבים בלבד . לפי הנורילוגים שני מהם אומרים שיש אבחנה של crps ושניים מהם אומרים שלא, תוצאת הבדיקה של emg הייתה תקינה. ומאידך, אני מרגישה חולשה בשריר לאורך כל הרגל, אני לא מצליחה לישון בלילות, וגם גאשר אני ישנה זה לשעות מועטות מאוד. יתרה מכך כף הרגל שלי מנתפכת , והרגל עצמה נרדמת כל הזמן ואני מרגישה הרגשה של ששרפה לאורך כל הרגל, מהבטן ועד הכף הרגל, והרגשות של הרדמות, הרגל פשוט נרדמת. כמו נמלים ברגל. נוסף על כך אני מתעלפת מלא , ומרגישה כל הזמן עייפה, פשוט כל הזמן.
    אשמח אם תוכל לסייע לי,
    תודה רבה

דר רון דבי
    מנהל בפורום

שלום
    התיאור של הכאבים הכרונים והנפיחות ברגל מתאימים ל- CRPS, בכל אופן CRPS היא אבחנה קלינית, ויתכן שנוירולוגים שונים מתרשמים באופן שונה,אבל באופן פרקטי זה לא משנה איך יקראו למצב. במקרה כאלה לוקח זמן עד שהכאבים חולפים, הטיפולים הם תרופתיים, לחלק מהאנשים קנאביס רפואי עוזר, או במסגרת מרפאת כאב.
    בברכה
    ד"ר רון דבי
    נוירולוג

מוצגות 2 תגובות – 1 עד 2 (מתוך 2 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.