מבינה את כאביך וסבלך. גם אני סובלת מנוירופתיה של העצבים הדקים.
השאלה שלי – אם התרופות אינן עוזרות – אז למה לקחת אותן? (אני מקוה שלא הכעסתי אף רופא באמירה הזו…)
הדברים שאני מצאתי שעוזרים לי כדי להרגיע את הכאבים ותחושת השריפה הם בעיקר "רוגע נפשי". אני עושה הרבה מדיטציות, מנסה לחשוב עד כמה שניתן – מחשבות חיוביות. עוד גיליתי שסביבה של מים – למשל בריכה או טבילה במעיינות החמים של ים המלח – מאד מקל עלי (גם אמבטיה עם מלח אמבט יעיל באותה מידה). היתה תקופה שעשיתי מסאג'ים עדינים עם שמנים ארומתיים שעזרו להרגיע גם את הנפש וגם את הגוף.
באתרים השונים ממליצים בעיקר על B12 כתוסף אידיאלי לנוירופתיה. מה היתה רמתו אצלך בדם? האם נבדק B6, B1? האם פעילות בלוטת התריס תקינה?
האם את זוכרת איך התחילה הנוירופתיה? האם קרה משהו חריג באותו הזמן? האם הכאב קבוע או בא בגלים? בת כמה את? איך רופא המשפחה מתייחס לתלונות שלך? מי הנוירולוג שאבחן אותך?
מקווה שעזרתי ולו במעט. אשמח אם תמשיכי לשתף אותנו ולתרום לפורום מהנסיון שלך.
אני מאוד מודה לך על תגובתך המהירה ועל הצעותיך העיניניות מקוה לישם אותם.
אני מוצאת שפילטיס וחדר כושר עושים לי מאוד
טוב.
כמו כן אני לוקחת ליריקה רק כחודש אין לה תגובות לוואי,ועד כה אני חשה שזה עוזר לי, אם כי לפעמים העיצבובים לא עוזבים אותי.
אני רוצה להדגיש שאני עדיין בשלב התחלתי של נטילת התרופה.
המחלה החלה אצלי לפני שנה.
באותו זמן בני התחתן – האם זוהי סיבה לדעתך ? (התרגשות)
תופעת הכאב בגלים – מוכרת. נסי למפות מתי מגיע הכאב, האם בשעות הערב כאשר את עיפה, רעבה, או במצבים אחרים.
כתוצאה ממצבי לחץ – כמו התרגשות, עומס נפשי כזה או אחר ועוד – המערכת החיסונית נחלשת ואז יכולים להתפרץ כל מיני דברים. נוירופתיה, לפי מה שקראתי – היא בעיקר מחלה של מבוגרים. טווח ההתפרצות נע בין 50-80, אך יש גם יוצאים מן הכלל.
רצוי מאד לבצע בדיקות ל B1 ו – B6, כי מחסור בהם יכול גם הוא לגרום לנוירופתיה. אצל נשים חשודה גם בלוטת התריס…האם עשית ביופסיה של העור? מה היו התוצאות? האם עשית בדיקות לנוגדנים?
האם ההתפרצות היתה מהירה או שהתהליך היה איטי?
ישנן נוירופתיות שלאחר תקופה פעילה – פשוט נרגעות ויש אפילו כאלו – שעוברות. כלומר – מערכת העצבים יודעת גם לרפא את עצמה במקרים מסויימים – נאמר לי שזה יכול לקחת אפילו שנתיים ויותר. מקווה בשבילך שהנוירופתיה שלך היא מהסוג הזה…