מוצגות 5 תגובות – 1 עד 5 (מתוך 5 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
    דוד
    משתתף

שלום ד"ר,
    אני בן 38, בריא.
    במשך כשנתיים, אני חווה קפיצות שרירים בכל הגוף, רגליים, ידיים, אגן, חזה, בטן.
    כמו כולם, הדאגה התמידית היא ניוון שרירים…
    הייתי פעמיים אצל נוירולוגית, לפני כשנה וחצי ושוב לפני כחצי שנה והיא לא זיהתה בעיה נוירולוגית.
    כדי לא להטריד אותה ואותך כל חצי שנה, רציתי לדעת האם אני יכול לבצע ניסוי/בדיקה עצמית כדי לדעת שאין התחלה של מחלה נוירולוגית?
    האם ניוון שרירים יתחיל תמיד "מהקצה"? אצבעות וכף רגל/יד, או שזה יכול להתחיל מהכתף למשל?
    אני עושה לעצמי מידי פעם בדיקות כמו לקפוץ על רגל אחת כעשרים מדרגות מלמטה למעלה, בכל רגל.
    בידיים, אני מניח את הידיים על שולחן, זוקף אגודל ומנסה לכופף עם היד השניה.
    מותח את כל חמש האצבעות ומנסה להצמיד אותן בעזרת היד השניה.
    אציין שאני לא מרגיש ירידה כל שהיא בכוח, אבל כן נראה שכלל השרירים בגוף איבדו נפח (אולי בגלל הגיל… ).
    איך אפשר לזהות דלדול שריר שנובע מניוון בגין מחלה?

סליחה על האריכות ותודה מראש!

דר רון דבי
    מנהל בפורום

שלום
    אם היה מדובר בניוון שרירים, אז אחרי שנתיים כבר לא היה ספק והתמונה הייתה ברורה. זה שהנוירולוגית לא מצאה בעיה נוירולוגית, זה כמובן טוב, כי מחלות כמו ניוון שרירים באות לביטוי בבדיקה הנוירולוגית. אם אתה לא מוצא אצלך חולשת שרירים, יכול לקפוץ ללא בעיה, ואין לך מגבלה בפעילות השרירים, אז זה כמובן מעיד על כך שאין מדובר בניוון שרירים.
    כל טוב
    ד"ר רון דבי
    נוירולוג

דוד
    משתתף

תודה רבה על התגובה המהירה!
    מה לגבי קפיצות השרירים וירידה בנפח השרירים בכל הגוף?
    האם זה מצריך בדיקה?

דוד
    משתתף

כמו כן, האם ב als הקפיצות הן בכל הגוף או באיבר מסויים?

דר רון דבי
    מנהל בפורום

שלום
    ב- AKS המחלה לרוב מתחילה באיזור מסויים ומתפשטת.מאחר שנבדקת כבר על ידי נוירולוג ולא נמצאה בעיה נוירולוגית, לא סביר שכעת תמצא בעיה, מאחר שבסך הכל מדובר באותן תלונות. אבל אם אתה מוטרד, תוכל להיבדק שוב על ידי נוירולוג.
    בברכה
    ד"ר רון דבי

מוצגות 5 תגובות – 1 עד 5 (מתוך 5 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.