כאילו מידת הראש שלי טיפה גדלה.
– ולכן כובעים שהיו בסדר עליי, פתאום לוחצים לי.
– ומשקפי שמש שהיו בסדר, קצה הידיות שלהם , לוחצות לי בצדדים.
בנוסף, אם אני מורידה ראש כלפי מטה, כדי להרים משהו מהרצפה, אני מרגישה כאילו יותר מדי דם זורם לראש.
וכשאני שוכבת אופקית, שהרגליים בגובה הראש- אני מרגישה אי נוחות. שוב כאילו יותר מדי דם או נוזל זורם לכיוון הראש.
ולכן אני מרימה את הראש על כרית. וגם הרמתי את המיטה בצד של הראש, על בלוק, מתחת לכל רגל
בנוסף, מרגישה כאילו גדוש בדם בצדעיים (איפה שמתחיל קו השיער בצדדים), כלומר מ2 צידי הראש, מעל גבוה העיניים, לכיוון המצח (במצח עצמו , איפה שכבר אין שיער, שם לא מרגישה בעיה).
וממש עושה לי רע לחפוף שם את השיער. כל מגע, ובטח מעין עיסוי שנחוץ בזמן חפיפת שיער, עושה לי ממש רע שם.
גם מדי פעם יש לי כאב מסוג tension headache, כמו לחץ של קסדת ברזל, מ2 צידי הראש. גם מגובה האוזניים ומעלה.
הייתי אצל נוירולוג, ועשה לי בדיקה נוירולוגית מקיפה, והכל היה תקין. וגם אין פפילאדמה.
מה יכול לגרום לנפיחות כזו בקרקפת, במיוחד מ2 הצדדים, לכל שאר מה שתיארתי.
שלום
מאחר שנבדקת על ידי נוירולוג והבדיקה הייתה תקינה, אז נשללה למעשה מחלה נוירולוגית, למעט ה- tension headache. לגבי הנפיחות בקרקפת זה לא נשמע כבעיה נוירולוגית, תתייעצי אולי עם רופא עור בעניין.
בברכה
שלום,
נפיחות בקרקפת זה לא סימפטום של מחלה נוירולוגית, כי הנפיחות מקורה ברקמות הרכות. אם רופא עור שלל בעיה בתחומו אז תתייעצי שוב עם רופא כלי דם או עם ראומטולוג, שזה רופא שמומחה למחלות דלקתיות (כולל דלקות בכלי הדם). זו לא תהיה טעות לחזור על בדיקות ה- MRI שהמליץ הנוירולוג, כי בדיקת MRI מדגימה גם את הרקמות הרכות, ויכולה להדגים בצקת או נפיחות.
בברכה
ד"ר רון דבי
נוירולוג
נוירולוג