- This topic has 3 תגובות, 2 משתתפים, and was last updated לפני 9 years, 9 months by .
מוצגות 4 תגובות – 1 עד 4 (מתוך 4 סה״כ)
מוצגות 4 תגובות – 1 עד 4 (מתוך 4 סה״כ)
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.

ד"ר גבי שלום
לפני חצי שנה בקרתי אצלך, עקב אפידזודה שני בשנה האחורנה של הפרעות תחושה בכפות הרגליים, ובשוקיים התחתונות.
לאחר האפידושה הראשונה שנמשכה חודש וחלפה מעצמה, מצבי היה תקין לחלוטין למשך 8 חודשים בערך.
הבדיקה הנוירולוגית היתה תקינה לחלוטין מבחינתך, וכך גם ההדמיות שבצעתי, ובדיקות הדם.
כיום התחושות עדיין קיימות, אולי אף עם החמרה מסויימת בשבועיים האחורנים.
הצעת טיפול ב- Elatrolet 10 mg, אך נכון לשלב זה מעדיף לא להתחיל איתו.
שאלה לגבי חומצה אלפא ליפואית.
ברור לי שעל אף שהבדיקה התקינה שלך, ללא ממצא נוירולוגי, התחושות הן ממקור עצבי,
ומכאן שאלה לגבי חומצה אלפא ליפואית:
1. האם היא יכולה לעזור במקרה של הפרעות תחושה שאינן קשורות לסכרת (סוכר תקין).
2. האם התוסף בטוח ? האם מומלץ מבחינתך ? אם כן, מה המינון המומלץ ?
תודה רבה.
באותו עניין,
שתי שאלות נוספות, ברשותך:
1. האם לתת צאנס לחומצה אלפא ליפואית, בטרם אנסה את ה- Elatrolet ?
2. נקבעה לי לחודש ינואר בדיקת EMG/NCT. האם שימוש בחומצה או ב- Elatrolet עלול לשבש את תוצאות הבדיקה, או שהבדיקה אדישה להן ?
תודה רבה
שלום,
חומצה אלפה ליפואית היא תוסף בטוח. בהחלט את יכולה לנסות לפני האלטרולט. היו לי מטופלים שזה עזר להם למרות שלא הייתה להם סוכרת.
בברכה
ד"ר רון דבי
תודה רבה.
שתי שאלות המשך:
1. נקבעה לי בדיקת EMG/NC.
האם השימוש בתוסף עלול לפגוע באמינות הבדיקה?
2. נבדקתי על-ידך בחודש מאי. הגעתי עם בדיקות הדמיה של MRI מוח ו- MRI עמוד שדרה צווארי וגבי. בנוסף לבדיקה הנוירולוגית שלך, לא מצאת עדות למחלה נוירולוגית.
אני עדיין בבירורים בנושא הנוירולגי, אך האם לדעתך ייתכנו עוד תחומים שכדאי לי לעבור בירורים לגביהם, קרי אורטופדיה, נוירוכירורגיה, כירורג כלי דם, ועוד..?
שוב, עיקר התלונה שלי היא תחושה שמשהו עוטף אותי בשוקיים התחתונות בעט לבישת ג'ינס, וזרמים/תחושת שריפה לאחר הליכה עם נעל סגורה. (עם כפכפים או יחף, הבעיה פוחתת ב 95%, ולמעשה כמעט לא קיימת).
תודה רבה!!!