מוצגות 5 תגובות – 1 עד 5 (מתוך 5 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
    מרסי
    משתתף

בני זיו בן 20, חייל בצנחנים שמיעוד ליחידת מגלן. שרות הצבאי שלו חשוב לו מאד! הוא בחור מאד בריא שאף פעם לא סובל מכאבי ראש, לא מתלונן על שום דבר ולא מפסיד ימי עבודה או פעילות בשל מחלות.

ביום שישי ה6/1 צמח לזיו פרונקל על לחי ימין. הוא נשלח על ידי רופא היחידה למיון בסרוקה עם נפיחות בחצי פנים. שם ניסו עם מחט עבה לנקז את הפרונקל ללא הצלחה. הוא נשלח הביתה עם מרשם לאוגמנטין. את האנטיביוטיקה הוא התחיל לקחת רק ביום א' ה8/1(כי זה היה מרשם צבאי שהוא לא הצליח להשיג בסופ"ש). ולקח שבוע ימים עד ה15/1.

באותו יום א' ה8/1 התחילו לזיו כאבי ראש לא שגרתיים. הוא פנה לרופא שהפעם הצליח לנקז את הפרונקל ונתן לו משככי כאב לכאבי הראש שלא עוזרים לו. כאבי הראש תמידיים אך חזקים יותר לסירוגין (בעיקר בבוקר) ומלווים לפעמים עם סחרחרות ובחילות ללא הקאות. הם ממשיכים עד היום (26 יום). בהתחלה היה לו קצת חום ואחר כך החום עבר.

ביום ד' ה18/1 הוא נשלח מהבסיס למיון בסרוקה לבירור. גילו לו שם papilledema. הנוירולוג שבדק אותו ביקש שיעשה CTA/V. בפועל עשו לו רק CTA שיצא תקין. רצו לאשפז אותו שם ולעשות לו LP אך ביקשנו להביא אותו להלל יפה שקרוב יותר לבית.

בהלל יפה הוא עשה שוב בדיקות עיניים. הרופא הראשון לא ראה את הפפילדמה אך למחרת רופא אחר אבחן, אישר ואף צילם את הפפילדמה.

ב 19/1 הוא עבר LP . נאמר שהיה לחץ "טיפה" מוגבר: 210 ושתוצאות המעבדה תקינות.
    אחרי התייעצות עם חברה שלי שהיא נוירולוגית בארה"ב בקשנו מראש המחלה בהלל יפה שיעבור MRI וMRV. הבנתי גם מאותה חברה וכן, גם מחקירה מעמיקה באינטרנט שקשה מאד לאבחן cavernous sinus thrombosis בCT ובMRI רגילים. הרופא, ד"ר ריבר הסכים איתי וזיו נשלח ב25/1 לMRI. לשום מה, עשו לו MRI רגיל ולא MRV. הMRI נמצא תקין.

בסיכום מהלל יפה נכתב "התייחסות שלנו כ Pseudotumor cerebri , הוחל טיפול בדיאמוקס. חשוב לציין שתבנית גוף של החולה, העדר חשיפה לתרופות או ויטמינים, ומין החולה מכריחה אותנו לחשוב על אבחנה מבדלת אחרת מפסודוטומור ציריברי…." וכך נשלח הביתה עם דיומוקס ובלי אבחנה ברורה. בשל הדאגה שלנו לקחנו אותי לנוירוכירוג פרטי (חבר של המשפחה). הוא רק העלה את המינון של הדיומוקס. בינתיים נראה שהמצב של זיו לא משתפר. כאבי הראש ממשיכים כל הזמן עם שעות טובות יותר ושעות קשות יותר. משככי כאבים לא עוזרים. האם עלי להתעקש שיעשו לו venogram או שאקבל את האבחון ואפסיק לגלוש באינטרנט?

דר רון דבי
    מנהל בפורום

שלום
    אני מניח שבבדיקות שזיו עשה נשללה חסימה ורידית. אין יתרון ל- MRA בהשוואה CTA בהדגמת כלי הדם. בד"כ ב- CT עם חומר ניגוד וגם ב- CTA, ניתו להדגים את כלי הדם הוורידיים, ואני מניח שהם הודגמו, תוכלי לברר עם ד"ר ריבר. ברגע שנשללה בעיה בכלי הדם, ובדיקת ה- LP הייתה תקינה למעט הלחץ הגבולי, אז נראה שלא ניתן לבסס אבחנה אחרת. צריך לעקוב על בדיקת העיניים, שדות ראייה, ולפי המצב לשקול עם לחזור על חלק מהבדיקות (כמו בדיקות ההדמייה ובדיקת ה- LP).
    בברכה
    ד"ר רון דבי

מרסי
    משתתף

תודה על התגובה המהירה. לפי הספרות CST קשה לאבחנה ומומלץ על venogram. לא נראה לך שצריך את זה. אני רק לא מבינה למה זיהום בפנים יגרום לPTC אצל בחור רזה ובריא?

מרסי
    משתתף

עוד שאלה אם אפשר: הוא לוקח דיאמוקס כבר שבועיים. מתי הוא אמור להתחיל להרגיש יותר טוב?

דר רון דבי
    מנהל בפורום

CTV זו הבדיקה המועדפת להדגמת הוורידים, אך צריך לבדוק ספציפית אם הוורידים הודגמו ב- CTA, למעשה מדובר באותה בדיקה, ההבדל הוא רק בזמני הדגימה. זיהום בפנים יכול לחדור לקרומי המוח ואז לגרום לחסימת ורידים. לגבי הדיאמוקס, זה לוקח מספר שבועות.
    בברכה
    ד"ר רון דבי

מוצגות 5 תגובות – 1 עד 5 (מתוך 5 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.